VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft: IE-fix stopt alle actieve aanvallen
Rubriek:
Virussen
Datum:
13 januari 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

De tijdelijke oplossing die Microsoft voor een ernstig beveiligingslek in Internet Explorer 6, 7 en 8 uitbracht stopt alle actieve aanvallen, ook al liet een Nederlandse beveiligingsonderzoeker zien dat de Fix It-oplossing van de softwaregigant niet waterdicht is. Microsoft kwam op 1 januari met een zogeheten Fix It-oplossing, waarmee gebruikers eenvoudig de browser kunnen beschermen.

Die bescherming is nodig voor een nieuw lek in de browser dat eind december werd ontdekt. Aangezien de maandelijkse patchronde van Microsoft op 7 januari plaatsvond, had het niet meer voldoende tijd om een update te ontwikkelen en testen. Daarop kwam het met de Fix It-oplossing. De kwetsbare code die hackers op dit moment actief aanvallen om computers over te nemen, wordt door deze oplossing uitgeschakeld.

Aanvallen
De Nederlandse beveiligingsonderzoeker Peter Vreugdenhil en medeoprichter van het beveiligingsbedrijf Exodus Intelligence, ontdekte dat de Fix It-oplossing van Microsoft geen volledige bescherming biedt.

"Na minder dan een dag reverse engineeren, ontdekten we dat we de fix konden omzeilen en een volledig gepatcht systeem met een variant van de exploit die we eerder deze week hadden ontwikkeld konden compromitteren", zo laat Vreugdenhil op het bedrijfsblog weten.

Oplossing
Bij Microsoft zijn ze op de hoogte van het onderzoek van Vreugdenhil. "We zagen het rapport dat de Fix te omzeilen is", laat Microsofts Dustin Childs tijdens een webcast weten. "We kunnen bevestigen dat de Fix alle actieve aanvallen blokkeert die wij hebben gezien."

De softwaregigant zou inmiddels 'non-stop' aan een beveiligingsupdate werken. "We adviseren iedereen om naar Internet Explorer 9 of 10 te upgraden of de Fix te installeren." De volgende patchronde van Microsoft staat gepland voor 12 februari. Of het de update eerder in de vorm van een noodpatch zal uitbrengen hangt af van het aantal waargenomen aanvallen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS