VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Androidvirus besmet eerst smartphone en daarna PC
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 februari 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

Experts van Kaspersky hebben malware ontdekt die in eerste instantie zich nestelt op geinfecteerde Android smartphones en in tweede instantie probeert om zich te nestelen op gekoppelde Pc's.

De malware genaamd DroidCleaner doet zich voorkomen als een app om het geheugen op te schonen zodat de prestaties van de smartphone of tablet verbeteren.

In de praktijk kan het programma sms'jes versturen, berichten verwijderen en gegevens als contacten, foto’s en bestanden op de smartphone uploaden naar een server.

Kaspersky ontdekte echter nog een opvallende werking van de malware: De app kan computers infecteren. Door zich te nestelen op de SD-kaart wordt een pc besmet zodra de telefoon met een kabel gekoppeld wordt aan de computer.

Vervolgens kan de malware via de microfoon van de pc de gebruiker afluisteren en worden deze bestanden geüpload.
Het beveiligingsbedrijf wijst er wel op dat nieuwe versies van Windows het automatisch openen van software van een externe schijf blokkeren. Hierdoor zou een gebruiker zelf het schadelijk bestand moeten openen voordat een pc geïnfecteerd raakt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bespaart tot 90% op kosten van sanitair
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS