VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Mac-malware maakt meer kapot dan je lief is
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
21 februari 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

Macs genieten de reputatie van veilig platform, wat gebruikers mogelijk meer in gevaar brengt. Facebook en ook Apple zelf zijn nu slachtoffer geworden van Mac-malware.

Kort nadat social network Facebook opbiecht dat het is gehackt, volgt Apple dit voorbeeld van disclosure. Ook de maker van Mac OS X is te grazen genomen door cyberinbrekers. Door dezelfde daders die bij Facebook zijn binnengedrongen. Hoe? Door hun malware te verspreiden via een forumsite voor app-ontwikkelaars.

Doelgerichte aanval
Voor het ontwikkelen van iOS-apps (voor iPhone en iPad) hebben developers namelijk Macs nodig. Technisch gezien kan app-ontwikkeling al dan niet met enige omwegen ook op Windows, maar officieel is Apple's OS X de enige optie. De hackers die bij Facebook en Apple zijn binnengedrongen, hadden het zo te zien gemunt op Macs.

Niet verwonderlijk, stelt beveiligingsbedrijf F-Secure. Niet alleen zijn Macs populair en veelgebruikt onder ontwikkelaars, maar ook hip in Silicon Valley. Bovendien is dat besturingssysteem, ook met technische gebruikers erachter, een aantrekkelijk doelwit.

"Er zijn honderdduizenden, zo niet miljoenen, mobiele apps in de wereld. Hoeveel van de ontwikkelaars daarvan hebben recent een site voor mobiele developers bezocht? Met een Mac? En een vals gevoel van veiligheid?", vraagt de...

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
lees verder op Webwereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS