VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Windows gewapend tegen geniepige USB-worm
Rubriek:
Virussen
Datum:
14 maart 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

Tijdens de patchcyclus van maart heeft Microsoft Windows voorzien van extra bescherming tegen een geniepige worm die zich via USB-apparaten verspreidt. Het gaat om de Wecykler-worm waarvan de detectie aan de in Windows ingebouwde Malicious Software Removal Tool (MSRT) is toegevoegd. Wecykler gebruikt onder andere USB-sticks om Windows-computers te besmetten.

Zodra een USB-stick op een besmette computer wordt aangesloten, kopieert de worm zich naar de USB-stick. Vervolgens verbergt de malware bestaande mappen en bestanden en vervangt die door uitvoerbare bestanden met dezelfde of een aanlokkelijke naam.

Aangezien Windows standaard de bestandsextensie niet toont, hebben gebruikers niet door dat het om uitvoerbare bestanden gaat, tenzij ze de Detailweergave hebben ingeschakeld.

Dan blijkt dat de bestanden die van een Directory icoon zijn voorzien, in werkelijkheid een applicatie zijn. Verder bewaart de Wecykler malware-componenten in de vuilnisbak, schakelt het virusscanners en firewalls uit en slaat het toetsaanslagen op. Vanwege de activiteit van Wecykler besloot Microsoft die aan de MSRT-lijst toe te voegen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS