VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Cyberaanval op Zuid-Korea kwam uit VS en Europa
Rubriek:
Virussen
Datum:
26 maart 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

De cyberaanvallen op Zuid-Korea kwamen uit de Verenigde Staten en drie niet nader genoemde Europese landen. Eerder werd gedacht dat de aanvallen uit China kwamen.


Een deel van de kwaadaardige code die in Zuid-Korea computernetwerken lamlegde en harde schijven wiste, kwam uit de Verenigde Staten en drie Europese landen, zegt de Korea Communications Commission. De Washington Times citeert een functionaris van die telecomautoriteit. Hij zegt in een lokale krant dat een deel van de IP-adressen richting VS en Europa leidt.

Koreanen vragen Europa om hulp

Hierbij zou de nationale politie van Zuid-Korea ook officieel assistentie zijn gevraagd aan de VS en de drie niet nader genoemde Europese landen. De gevraagde hulp is voor het lopende onderzoek naar de identiteit van degenen achter de IP-adressen. Dit assistentieverzoek is gemeld door het officiële persbureau van Zuid-Korea, Yonhap.

Bij de aanval vorige week zijn drie TV-zenders en drie grote banken in Zuid-Korea getroffen. De aanvallers hebben malware ingezet die onder meer alle gegevens van meer dan 30.000 computers heeft gewist. De banken moesten alle vestigingen sluiten, pinautomaten in het hele land werkten niet meer.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: webwereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS