VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Steeds meer Andoid malware in Nederland
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
18 augustus 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

Hoewel de meeste incidenten met besmette Androidtoestellen in China en Rusland plaatsvinden, krijgen ook Nederlandse gebruikers met mobiele malware te maken. Het gaat dan om apps die zich als legitieme apps voordoen, informatie van geïnfecteerde smartphones en tablets stelen, dure sms-berichten verzenden, rootrechten op het toestel proberen te krijgen of kwaadaardige adware vertonen.

In januari en februari van dit jaar werd de meeste mobiele Androidmalware in Rusland, India en China aangetroffen. In maart en april verschijnt echter Nederland voor het eerst in het overzicht van meest getroffen landen. Zowel in maart als april werd 3% van de Androidmalware in Nederland gedetecteerd, zo stelt anti-virusbedrijf McAfee.
Marktplaats

Om wat voor malware het specifiek gaat en welke apps hiervoor werden gebruikt laat de virusbestrijder niet weten. De meeste Androidmalware wordt nog altijd via kwaadaardige websites en onofficiële marktplaatsen verspreid, toch komt het ook voor dat Google kwaadaardige apps van Google Play verwijdert.

Gebruikers doen er volgens McAfee echter verstandig aan om alleen vanaf officiële marktplaatsen te downloaden, aangezien het risico op een verkeerde app hier het kleinst is.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bespaar op kosten van toilethygiene, kijk op www.handdroger-shop.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS