VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft: Security Essentials is beter geworden
Rubriek:
Virussen
Datum:
10 oktober 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

De bescherming die Microsoft Security Essentials biedt is de afgelopen jaren veel beter geworden omdat de gratis virusscanner zich richt op echte dreigingen waar Windows-gebuikers mee te maken hebben, zo laat Microsoft weten. Het afgelopen jaar presteerde Security Essentials vaak slecht in allerlei tests.

Zo stelde onlangs Holly Stewart van het Microsoft Malware Protection Center dat de virusscanner alleen basisbescherming biedt en er niet wordt geprobeerd om goed in de verschillende anti-virustests te presteren. In een nieuwe verklaring laat Microsoft weten dat het bescherming van klanten tegen malware een hoge prioriteit heeft en dat Security Essentials zich vooral richt op de echte dreigingen waar gebruikers mee te maken hebben.

Verbetering
De virusscanners van Microsoft zouden op 150 miljoen computers zijn geïnstalleerd. Miljoenen van deze gebruikers staan toe dat de virusscanner allerlei gegevens verzamelt, die vervolgens naar Microsoft worden gestuurd. Aan de hand van deze data kan de softwaregigant bepalen welke nieuwe malware-bestanden voorrang moeten krijgen.
"Het eindresultaat is dat het afgelopen jaar onze investeringen de beschermingskwaliteit hebben vergroot die we aan onze klanten leveren", zegt Dennis Batchelder van het Microsoft Malware Protection Center. Hij stelt dat sinds halverwege dit jaar de beschermingskwaliteit van Security Essentials behoorlijk is verbeterd sinds Microsoft in 2011 begon met het meten van de prestaties.

Aanrader
Zo zou er veel minder malware worden doorgelaten en merkt de virusscanner ook minder vaak schone bestanden als malware aan. "We geloven in de Microsoft anti-malwareproducten en raden ze aan onze klanten, onze vrienden en onze familie aan", besluit Batchelder.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS