VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Meeste internetverkeer komt van bots
Rubriek:
Virussen
Datum:
13 december 2013
Bron:
(c) 2013, Telegraaf
Bericht:

Meer dan 61 procent van al het internetverkeer wordt gegenereerd door autonome computerprogramma’s oftewel bots. Dat is een stijging van 21 procent vergeleken met 2012, zo blijkt uit onderzoek van Incapsula.

De grootste stijging is afkomstig van goedaardige bots, dat zijn computergestuurde programma’s die bijvoorbeeld content indexeren voor zoekmachines of webprestaties meten. Het internetverkeer van deze vriendelijke bots steeg van 20 procent naar 31 procent. Deze groei is volgens Incapsula zowel te danken aan een verhoogde activiteit van bestaande bots als aan nieuwe online diensten zoals zoekmachine-optimalisatie.

Ruim 30 procent van het internetverkeer wordt echter gegenereerd door bots met kwade bedoelingen, zoals spammen, hacken en het stelen van persoonlijke gegevens. Het goede nieuws is dat dit percentage nauwelijks gestegen is ten opzichte van 2012. De activiteit van spambots is zelfs gedaald van 2 procent naar 0,5 procent.

De grootste stijging (8%) in de groep kwaadaardige bots doet zich voor in de categorie ‘andere imitators’.Volgens Incapsula bevinden deze niet-geclassificeerde bots zich in de hogere klasse van de bothiërarchie. Waarschijnlijk vormen zij de reden voor de aanzienlijke toename van het aantal cyberaanvallen dit jaar.

Voor het onderzoek analyseerde Incapsula 20.000 websites en observeerde het 1,45 miljard bezoekjes van bots in een periode van 90 dagen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Telegraaf.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS