VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virusbestrijder: download geen software van P2P-netwerken
Rubriek:
Virussen
Datum:
27 december 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

Internetgebruikers moeten geen software van P2P-netwerken downloaden, omdat de kans op malware te groot is, zo stelt de Japanse virusbestrijder Trend Micro. Het anti-virusbedrijf reageert op de ontdekking van een nieuwe CryptoLocker-variant.
CryptoLocker is een vorm van ransomware die allerlei bestanden op de computer versleutelt en een bepaald bedrag aan slachtoffers vraagt om ze weer te ontsleutelen. De nu ontdekte variant kan zich ook via USB-sticks verspreiden en doet zich op downloadsites als 'crack' of activator voor Windows 7, Windows 8, Office 2013 en Adobe Photoshop voor.

Om infectie te voorkomen moeten internetgebruikers dan ook websites mijden die cracks en illegale software aanbieden, aldus analiste Abigail Pichel. "Gebruikers moeten geen software van P2P-sites downloaden. Ze moeten alleen software van officiële en/of respectabele websites downloaden", zo laat ze weten . Daarnaast adviseert Pichel gebruikers om voorzichtig met USB-sticks te zijn.

Torrent
Ook Microsoft heeft een waarschuwing voor gebruikers van P2P-netwerken. Een worm genaamd Jenxcus verspreidde zich in november via downloadsites en torrent-netwerken. Daarnaast kan Jenxcus zich ook via USB-sticks verspreiden. Eenmaal actief stuurt de worm allerlei gegevens over de computer naar de aanvaller en geeft het hem volledige controle over de machine.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS