VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Verlenging van NSA programma uitgesproken door VS-rechtbank
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 januari 2014
Bron:
(c) 2014, VirusAlert
Bericht:

Een geheime Amerikaanse rechtbank heeft het spionageprogramma van de NSA verlengd waardoor de inlichtingendienst door kan gaan met het grootschalig onderscheppen en opslaan van telefoongegevens. De beslissing volgt nadat er onduidelijkheid is ontstaan over de rechtmatigheid van het programma.

Een federale rechter in Washington oordeelde onlangs nog dat het NSA-programma "bijna Orwelliaans" en zeer waarschijnlijk in strijd met de grondwet is. Een adviescommissie van de Amerikaanse overheid had daarnaast aangeraden dat de NSA telefoongegevens niet meer mag opslaan en doorzoeken zonder dat er voor elke zoekopdracht een apart gerechtelijk bevel wordt verkregen.

Rechtmatig
Een rechter in New York had eind december een andere mening en stelde dat het programma legaal is en dat de overheid het alleen gebruikt om terrorisme te bestrijden. Ook het geheime Foreign Intelligence Surveillance Court, dat sinds 2006 periodiek bepaalt of het programma door mag gaan, stelde gisterenavond dat het verzamelen van telefoongegevens van Amerikaanse burgers rechtmatig is. Tevens is de Amerikaanse overheid gisteren in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter in Washington.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS