VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Computervirus kan zich via wifi verspreiden
Rubriek:
Virussen
Datum:
3 maart 2014
Bron:
(c) 2014, VirusAlert
Bericht:

Het is mogelijk een computervirus te ontwikkelen dat zich via wifi in dichtbevolkte gebieden verspreidt op dezelfde effectieve wijze als een griepvirus onder mensen. Onderzoekers van de Universiteit in Liverpool hebben dat aangetoond in een labaratoriumomgeving.

De onderzoekers ontwikkelde en simuleerde een aanval door een virus dat ze Chameleon hebben gedoopt. Niet alleen kon het zich snel verspreiden onder huishoudens en bedrijven, het was ook in staat om ontdekking te verkomen en punten te identificeren waar de wifi-toegang het minst beschermd was via encryptie en wachtwoorden.

Het Chameleon virus gedraagt zich als een virus in de lucht en beweegt zich voort op het wifi netwerk via de toegangspunten waarmee huishoudens en bedrijven verbonden zijn via wifi.
In het laboratorium simuleerden de onderzoekers een aanval op Belfast en Londen. Dichtbevolkte gebieden tellen meer toegangspunten die ook dichter bij elkaar in de buurt staan, hierdoor kan het virus zich sneller verspreiden.

Het Chameleon virus bleef onontdekt omdat huidige virusdetectiesystemen virussen zoeken die aanwezig zijn op internet of computers, maar Chameleon is alleen aanwezig op het wifi-netwerk.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Telegraaf.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS