VirusAlert.nl logo
  18 september 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nederlander omzeilt beveiliging Microsoft EMET 5.0 TP
Rubriek:
Virussen
Datum:
6 maart 2014
Bron:
(c) 2014, VirusAlert
Bericht:

De Nederlandse beveiligingsonderzoeker Peter Vreugdenhil is er in geslaagd om de nieuwste testversie van Microsofts Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) te omzeilen. EMET is een gratis programma van Microsoft dat extra bescherming aan Windows toevoegt.

Onlangs lanceerde de softwaregigant een Technical Preview (TP) van EMET 5.0. Deze versie beschikt over nieuwe beveiligingsmaatregelen om software tegen aanvallen en exploits te beschermen. Vreugdenhil laat via Twitter weten hoe hij deze versie van EMET heeft omzeild. Daarbij merkt hij op dat het niet eens zo lastig was. Details wil hij echter nog niet prijsgeven. Die worden eerst aan klanten van zijn bedrijf bekendgemaakt.

Aanval
In een aanvullend interview met ThreatPost laat de Nederlander weten dat hij wel positief over EMET is, dat een groot aantal beschermingsmaatregelen toevoegt. Zo werd er onlangs een aanval op een beveiligingslek in IE10 ontdekt. De aanval werd echter niet uitgevoerd als EMET op het systeem aanwezig was. Waarschijnlijk werd dit gedaan om detectie van de aanval door meer securitybewuste organisaties en personen te voorkomen.
Vreugdenhil verwacht echter dat naarmate meer mensen EMET gebruiken het voor cybercriminelen zal gaan lonen om de beveiligingstool te omzeilen. "Als wij het kunnen, nemen we aan dat er nog veel meer mensen zijn die het kunnen doen, en het zal ook binnen nu en een jaar of twee door criminelen worden gedaan."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS