VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
XP-gebruikers moeten Internet Explorer vermijden
Rubriek:
Virussen
Datum:
28 april 2014
Bron:
(c) 2014, VirusAlert
Bericht:

Windows XP-gebruikers moeten Internet Explorer niet meer gebruiken nu er een nieuw lek in de browser is ontdekt. Dat stelt Mikko Hypponen van het Finse F-Secure.

Dit weekend werd bekend dat er een nieuw lek in IE aanwezig is dat op beperkte schaal bij gerichte aanvallen is ingezet.
De kwetsbaarheid is in Internet Explorer 6 tot en met 11 aanwezig, hoewel de aanvallen alleen tegen gebruikers van IE9, IE10 en IE11 waren gericht. Aangezien Microsoft Windows XP niet meer ondersteunt, behalve bij organisaties die over een verlengd onderhoudscontract beschikken, lopen IE-gebruikers op het platform risico omdat er geen patch meer zal uitkomen die het lek verhelpt.

Ook Symantec adviseert XP-gebruikers om een andere browser te gebruiken, maar merkt hierbij op dat het om een tijdelijke maatregel gaat totdat Microsoft een patch heeft uitgebracht. Een opmerkelijk toevoeging, omdat de meeste XP-gebruikers helemaal geen updates meer zullen ontvangen. Voor XP-gebruikers die niet zonder IE kunnen is het gebruik van Microsofts gratis Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) 4.1 een optie.

Dit programma voegt extra beveiligingsmaatregelen aan het systeem toe en werkt ook op Windows XP. De tool voorkomt dat aanvallers het nieuw ontdekte IE-lek kunnen misbruiken, zo stelt Symantec. Naast XP-gebruikers kunnen ook gebruikers van andere Windowsversies zich via EMET tegen de kwetsbaarheid beschermen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
handdroger-shop.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS