VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virus treft honderdduizenden Apple-producten
Rubriek:
Virussen
Datum:
6 november 2014
Bron:
(c) 2014, VirusAlert
Bericht:

Wirelurker, een nieuw virus dat zich richt op iOS-apparaten en Macs, heeft mogelijk al honderdduizenden gebruikers getroffen.
Dat meldt beveiligsingsbedrijf Palo Alto Networks donderdag. Volgens het bedrijf is het het grootste virus voor Apple-producten tot nu toe. Tot dusver zijn er vooral Chinese gebruikers getroffen door het virus.

Het virus verspreidt zich via de Maiyadi App Store, een alternatief voor de App Store voor Mac-computers. Het dankt zijn naam aan de manier waarop het ook mobiele apparaten kan infecteren: wanneer een iOS-apparaat met een usb-kabel wordt verbonden met de computer, kan het virus ook de iPad of iPhone besmetten.

In de afgelopen zes maanden werden 467 geïnfecteerde applicaties gevonden, die gezamelijk 356.104 keer werden gedownload.

Het doel van Wirelurker is nog niet duidelijk, maar volgens de onderzoekers wordt de malware continu geüpdatet en wordt er een eventuele aanval voorbereid.

Het beveiligingsbedrijf raadt gebruikers af om software te installeren via alternatieve app stores, downloadsites of andere onbetrouwbare bronnen. Ook is het niet verstandig om een iOS-apparaat via usb te verbinden met onbekende of onbetrouwbare apparaten of computers.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS