VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Hackers stelen vingerafdruk Duitse minister en irispatroon van Merkel
Rubriek:
Virussen
Datum:
29 december 2014
Bron:
(c) 2014, VirusAlert
Bericht:

Duitse hackers zijn er in geslaagd de vingerafdruk van de Duitse minister van Defensie en het irispatroon van bondskanselier Angela Merkel te ontvreemden. Het enige wat zij daarvoor nodig hadden was een digitale camera en wat software.

De vingerafdruk van defensieminister Ursula von der Leyen werd gehaald uit een paar foto's die waren gemaakt tijdens een persconferentie. Het gaat om foto's die van een afstand van ongeveer 3 meter zijn gemaakt. Een hacker, die zich bedient van de schuilnaam Starbug, vertelde op het congres van de Chaos Computer Club hoe hij te werk is gegaan.

Combineren

Van de persconferentie zijn alle foto's gebruikt waarop de duim van de minister goed te zien was. Via fotobewerkingssoftware zijn de scherpe delen van die duimfoto's aan elkaar geplakt, zodat uiteindelijk een haast complete afdruk ontstond. Starbug toonde een afdruk van die duim die door een scanner moeiteloos wordt herkend.

Irispatroon

Het irispatroon van bondskanselier Angela Merkel werd gemaakt op basis van een 'relatief simpele foto'. Een opname met een mobiele telefoon (camera niet meer dan 10 MP) was voldoende voor een goede afdruk. "We moesten ons bij Merkel wel richten op haar ogen, want ze staat niet voor niets heel vaak op foto's waarbij ze de vingertoppen van beide handen tegen elkaar aan drukt", grapte een van de hackers.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: Automatiseringsgids.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS