VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nu al virus voor Microsofts .Net-diensten
Rubriek:
Virussen
Datum:
10 januari 2002
Bron:
(c) 2002. Webwereld
Bericht:

Nu al virus voor Microsofts .Net-diensten
Donderdag, 10 januari 2002 - Microsoft .Net is naar verwachting pas over een jaar breed beschikbaar voor het publiek, maar nu al is er een virus voor geschreven.


De maker van het virus - dat W32/Donut is gedoopt - heeft zijn geesteskind dinsdag laat naar verschillende producenten van antivirussoftware gestuurd. Het gaat om een zogeheten 'proof of concept' virus, wat wil zeggen dat het geen virus is dat in het wild is opgedoken.

Achter Donut zit de bekende virusschrijver 'Benny', een negentienjarige jongen uit Tsjechië. Benny is lid van de groep 29A, die door kenners wordt gezien als een van de beste virusgroepen ter wereld.

Er is volgens kenners dan ook geen reëel gevaar voor gebruikers. Het belang van Donut is gelegen in het feit dat het laat zien wat er in de toekomst kan gebeuren met diensten als .Net. Microsoft zet hoog in op zijn .Net, dat wordt gepromoot als 'software als webservice'. Het idee is dat allerlei diensten en software door Microsoft via het net worden aangeboden, waarbij cruciale gegevens van gebruikers worden opgeslagen op centrale servers.Lees het complete artikel op Webwereld

Note redactie VirusAlert:
Donut is een concept-virus, en is nog niet in het wild aangetroffen. U vindt daarom geen detailinformatie over dit virus op VirusAlert.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS