VirusAlert.nl logo
  21 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Snel verspreidende phishing-aanval gebruikt contactenlijst van slachtoffer
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 maart 2015
Bron:
(c) 2015, VirusAlert
Bericht:

Een grote phishing-aanval, waarmee malware wordt verspreid, is ontdekt door AdaptiveMobile. De aanval gebruikt de contactenlijst op een geïnfecteerd toestel om zich te verspreiden.

De malware, genaamd Gazon, gebruikt mobiele telefoon-contacten van hun slachtoffer om berichten te sturen naar zijn contacten. In deze berichten worden aanbiedingen geboden van neppe Amazon-vouchers die in werkelijkheid malware bevatten. Voor het verspreiden van deze berichten worden verschillende kanalen gebruikt, zoals Facebook en e-mail. Maar verreweg het grootste deel van de berichten (99 procent) wordt via sms verstuurd.
Hoge snelheid van verspreiding

‘Doordat de contacten van het slachtoffer worden gebruikt, wint de aanval vertrouwen bij hun nieuwe slachtoffers’, legt Simeon Coney, SVP Security Practice bij AdaptiveMobile, uit. Dit verklaart dan ook de snelheid waarmee de aanval zich heeft kunnen verspreiden. Deze is namelijk pas live sinds 25 februari. Op dit moment zijn er al meer dan 16.000 door-kliks waargenomen en zijn er duizenden mobiele devices in meer dan 30 landen geïnfecteerd, onder andere Canada, UK, France, India, Korea, Mexico, Australië en de Filipijnen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: Margit.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS