VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Privacy in Internet Explorer niet gegarandeerd
Rubriek:
Software
Datum:
16 januari 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

De privacybeschermende instellingen die gebruikers in Internet Explorer kunnen kiezen, bieden geen absolute bescherming. Via de Windows Media Player kunnen kwaadwillende uitbaters van websites wel degelijk het surfgedrag van hun bezoekers in kaart brengen, tenzij deze daar specifiek maatregelen tegen hebben genomen.

Dat stelt privacy- en beveiligingsexpert Richard Smith, die het probleem vorig jaar constateerde.
Het probleem ontstaat doordat de Windows Media Player een unieke identificatiecode bevat die gebruikt kan worden om het contact met websites te stroomlijnen. Die identificatiecode kan via een Java-script op een webpagina opgevraagd worden, ook als de bezoeker op dat moment de speler niet gebruikt. De uitbater van de website kan die code vervolgens als een supercookie gebruiken om het surfgedrag van de bezoeker in kaart te brengen, ook wanneer de persoon in kwestie die mogelijkheid in Internet Explorer afgesloten denkt te hebben.

Microsoft heeft al in mei vorig jaar een patch uitgebracht die het probleem verhelpt. Alternatieven zijn het verwijderen van de Windows Media Player, het deactiveren van Java-scripts of in versies 6.4 en 7.1 van de Windows Media Player het uitschakjelen van de optie 'Allow Internet Sites to uniquely identify your player'.
klik hier voor het volledige artikel

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS