VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
AOL wenst Red Hat over te nemen
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
22 januari 2002
Bron:
(c) 2002, Vnunet.nl
Bericht:

AOL Time Warner voert onderhandelingen die zijn gericht op de overname van Linux-distributeur Red Hat, zo meldt de Washington Post.

Met een dergelijke acquisitie zou AOL een nieuw wapen in handen krijgen om aartsrivaal Microsoft het vuur aan de schenen te leggen. 's Werelds grootste mediaconcern krijgt met Linux dan immers een nieuw besturingssysteem 'in handen' - Linux blijft natuurlijk 'open source' - waarmee het een alternatief kan bieden voor Windows van Microsoft, dat op 90 procent van alle pc's draait.

Daarmee zou na de AOL-Microsoft-oorlogen over webbrowsers (Netscape versus Explorer), instant messaging, online-abonnementsdiensten en webgebaseerde video- en audiospelers, nu het besturingssysteem inzet kunnen worden van een keiharde strijd tussen de twee giganten. Sommige bronnen suggereren dat de AOL-software, die nu nog is ontworpen om te draaien onder Windows, straks wellicht dusdanig kan worden aangepast dat ze automatisch een versie van Linux installeert op de pc van de gebruiker. De software van AOL is gratis te verkrijgen via internet of van een cd.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door wishes op 24 januari 2002 om 08:58.

ik ben zelf een hele grote voorstandster van Linux
Vind dat monopolie gedoe van Microsoft nu maar eens
een gigantische streep moet worden gezet.
Hopelijk gaan ze ermee door.
Want zeg nu zelf microshit heeft altijd probs
en met linux kun je er gewoon met andere linux gebruikers
Grats en voor niets patches etc voor krijgen en dat heb je met microsoft niet eens.
want als je daar de technische dienst moet hebben,
vragen ze eerst van :
heeft u een creditcard zo nee
Dan kan Microsoft u niet van dienst zijn.
geef mij de services maar van Linux die zijn tenminste
goed bruikbaar en tis nog gratis ook.

met vriendelijke groeten van
Wishes Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS