VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuwe truc om spam succesvol te laten zijn
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
22 januari 2002
Bron:
(c) 2002, nu.nl
Bericht:

Marketingdeskundigen denken een nieuw middel om te hebben om toch succes te hebben met het sturen van spam (ongevraagde e-mail). Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen sneller en positiever reageren op een mailtje dat afkomstig is van iemand met dezelfde naam.

Hoewel veel internetters spamberichten na het lezen of zelfs ongelezen verwijderen, blijken ze over het algemeen meer open te staan als het bericht van een naamgenoot komt. Zo zal ene John Smith sneller een mailtje beantwoorden van bijvoorbeeld John Brown, ook al is het voor hem een onbekende.

Psychologen van de McMaster Universiteit in Hamilton (Canada) hebben dit principe uitgeprobeerd door een simpele vragenlijst te sturen naar een groep Hotmail-adressen.

Mensen die dezelfde voornaam hadden, waren eerder bereid aan de enquête mee te werken dan niet-naamgenoten. "Een naam heeft een bepaalde emotionele waarde", legt onderzoekster Wilson uit. Voor het onderzoek dat is uitgevoerd in Noord-Amerika zijn veel voorkomende Anglo-Saksische voornamen gebruikt als Kevin, Richard, Jessica en Nancy en achternamen als Brown, Jones en Williams.
artikel en externe links op nu.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Broese van Groenou;R.A.G. op 24 januari 2002 om 16:15.

Ook ik heb erg veel last van spam er zijn enterprices die brutaal
hun ads als een popup doen verschijnen midden in een volkomen
misplaats moment en zonder dat r enig verband is met waarmee men bezig is
wat is daaraan te doen??


reactie door Tuikiebaby op 25 januari 2002 om 16:57.

Javascript (en alle andere scripting) uitzetten in je browser. Jammer genoeg doen de meeste sites het dan niet meer. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS