VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Vuurwerk Internet dicht groot lek pas na weken
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
22 januari 2002
Bron:
(c) 2002, Automatiseringsgids.nl
Bericht:

Versatel-dochter Vuurwerk Internet heeft vandaag in allerijl de beveiliging van zijn internetsites aangepast. De beveiliging van de grootste hosting provider van Nederland was zo lek als een mandje. Klanten van het bedrijf konden de homepages van de 25.000 medegebruikers bewerken.

Via het lek hebben twee studenten uit Den Haag de site van muziekzender TMF gekraakt. Het duo zette het inmiddels niet meer bestaande bandje Out of our Heads enkele keren op nummer 1 in de Dag Top 5. De Dag Top 5 is een dagelijks programma van de muziekzender waarin de populairste videoclips van die dag worden getoond. 'Naderhand had een van hen netjes een e-mail gestuurd om zijn excuses aan te bieden en het gat in de beveiliging aan te tonen', aldus een woordvoerster van TMF.

De muziekzender vroeg Vuurwerk begin januari om opheldering. Het bedrijf is daarop gaan zoeken naar de gaten. Vuurwerk Internet was al enkele weken op de hoogte van het beveiligingsprobleem. Volgens directeur R. Lelieveld was het niet mogelijk het lek te dichten. 'Maar nu is het absoluut niet meer mogelijk om de sites te kraken', verklaarde de directeur tegenover het ANP. Lelieveld prijst zichzelf gelukkig dat niet meer mensen op de hoogte waren van de gaten.

artikel op Automatiserings Gids

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS