VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
KPN denkt aan sabotage bij vastlopen chatsessie
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
23 januari 2002
Bron:
(c) 2002, Zonnet.nl
Bericht:

(via ANP:) KPN denkt aan sabotage bij het vastlopen van de chatsessie van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Kort na het begin van het gesprek, dinsdagavond, tussen honderd genodigden en het paar liep de site van het koninklijk huis vast door een technische storing.


KPN was berekend op enkele tienduizenden 'hits'. In plaats daarvan werd de chatsessie volgens het bedrijf ruim drie miljard keer opgeroepen. Daardoor zou het systeem zijn vastgelopen. Een dergelijk aantal is vrijwel alleen mogelijk als er kwade opzet in het spel is. Het bedrijf biedt zijn excuses aan aan het koninklijk paar en aan de deelnemers van de sessie.


Internetgebruikers kregen om even over half zeven al na de eerste vraag aan het paar een grijs scherm voorgeschoteld. Ook was de beloofde video van het paar niet te zien. De Rijksvoorlichtingdienst (RVD) stelt in een reactie dat de ,,KPN tevoren had gegarandeerd dat de gehele sessie vlekkeloos op het internet zou worden uitgezonden, ongeacht de omvang van de belangstelling''.


Het bruidspaar verheugde zich erg op het rechtstreekse contact via het internet en betreurt ten zeerste dat het nu niet door kan gaan, aldus de RVD. Er is volgens de dienst geen tijd meer om nog voor het huwelijk een nieuwe chatsessie te organiseren.

artikel op zonnet.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Leon op 23 januari 2002 om 08:22.

Natuurlijk "ook wel een beetje dom" om te garanderen dat dat het werkt.
Het blijft een computer :-) En blijkbaar een kwetsbaar iets (het internet).

Leon

reactie door sw00zh op 23 januari 2002 om 09:41.

Het is te verwachten dat mensen misbruik gaan maken van deze situatie. Tegenwoordig kan iedereen een DDoS attack uitvoeren :/

reactie door P.G.Verhoeven op 23 januari 2002 om 13:33.

Eigenlijk een ongehoorde rotstreek om het bruidspaar dit aan te doen. Hebben die lui wel enig fatsoen, vraag ik mij af?reactie door sw00zh op 23 januari 2002 om 15:49.

Ik vind het al een rotstreek dat de HELE media op hun lip zit. Laat ze eens met rust, ze zijn gewone mensen :/

Men doet net of hun helden zijn, maar hoe kan je een held zijn, zonder dat je wat hebt gedaan. Sorry hoor, maar ik heb veel meer respect voor anderen mensen. Ik ben eigenlijk blij voor Maxima en Willem dat de chat is afgekapt. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS