VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Surf op Safe waarschuwt voor DDOS-aanvallen
Rubriek:
Overheid
Datum:
24 januari 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Surf op Safe waarschuwt internetgebruikers voor de gevaren die een DDOS-aanval (Distributed Denial of Service) met zich meebrengt. Computers kunnen, met name wanneer er sprake is van een kabel- of ADSL- aansluiting voor sabotage-acties misbruikt worden.

Door het installeren van onder andere een firewall kan onbewuste medewerking aan een DDOS-aanval voorkomen worden. Deze techniek is eerder ook gebruikt om de sites van Yahoo, Amazon en CNN lam te leggen. Momenteel bestaat het vermoeden dat ook de chatsessie van Máxima en Prins Willem-Alexander onnodig onderbroken is door een DDOS-aanval.

DDOS-aanval
Tijdens een DDOS-aanval worden gekraakte computers gebruikt om tegelijkertijd een aanval uit te voeren op een systeem of website. Het doel is netwerken, systemen of websites plat te leggen. Door deze te overladen met data raakt het systeem overbelast en wordt op non-actief gezet. Bij DDOS -aanvallen worden meerdere, meestal gekraakte computers gebruikt. Preventieve maatregelen, zoals het installeren van een firewall en een virusscanner en het updaten van software, zouden dit kunnen voorkomen.

Preventieve maatregelen
Een firewall is een programma dat als een soort filter fungeert tussen de thuiscomputer en het internet. Het biedt bescherming tegen aanvallen van buitenaf en controleert tevens of op de computer geen programma's geïnstalleerd zijn die ongemerkt informatiepakketjes kunnen versturen. Verder is het van belang regelmatig de software te updaten, omdat bij software vaak veiligheidshekken voorkomen.
Ga naar de website van Surfopsafe.nl

Kijk hier voor een overzicht van geschikte Firewall- en Antivirusoplossingen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS