VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Opnieuw provider doelwit DDOS-aanval
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
30 januari 2002
Bron:
(c) 2002, Moenen.org
Bericht:

Na Tiscali en Cloud Nine is opnieuw een Engelse provider slachtoffer geworden van een DDoS-attack. Dit maal was Donhosts het slachtoffer, dit meld The Register.

De aanval op de provider begon vanochtend vroeg, daardoor moest Donhosts een van hun servers offline halen voor een aantal uren.

Het commentaar van de directeur van Donhosts, Daniel Conlon, was dat men zich hier moeilijk kan tegen verdedigen. Zelfs zeer beveiligde servers kunnen moeilijk worden beveiligd tegen DDoS-attacks.

Het Engelse Tiscali werd het afgelopen weekend ook al een slachtoffer van een DDoS-attack. Ook de wat kleinere provider Cloud Nine werd het slachtoffer van een grote DDoS-attack. Hun klanten zijn doorgeschakeld naar de diensten van Zetnet. Over de motieven van de daders zijn in alle gevallen niets bekend.

Eerder werd de chatsessie van Willem Alexander en Maxima waarschijnlijk ook al het slachtoffer van een DDoS-attack. DDoS-attacks worden vaak door de media bestempeld als werk van hackers. Maar DDoS-attacks hebben niets met hacken te maken en we betreuren het dat mensen deze methode blijven gebruiken en daarmee ook de naam van de hackers schaden. Deze personen staan ook vaak laag in het aanzien van hackers.

De schade die bedrijven oplopen door DDoS-attacks kan hoog oplopen. Dit wordt door de schuldigen wel eens vergeten. De schuldigen zijn meestal moeilijk te vinden, omdat andere computers worden gebruikt voor een DDoS-attack. Op Security Database is een discussie gaande over wie er eigenlijk aansprakelijk is voor de daden en welke personen de (hoge) schade zullen vergoeden.

met dank aan moenen.org

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door j t de wit op 31 januari 2002 om 12:58.

Er wordt iets gezegd over het feit dat het aanzien van hackers wordt geschaadt. Volgens mij hebben hackers in de normale beleving van mensen al een negatieve klank. Ik zou alleen trots zijn als hacker als daarmee de maatschappij wordt geholpen. (Met (heropgevoede) dieven vang je dieven) En niet dat je maatschappij wordt ontregeld. Want dat is vandalisme. Dat is een ziekte. DDos attacks doen me ook een beetje denken aan van die dronken of baldagige jongelui die abri's van trams en bushaltes mollen. Lekker stoer!!
Of gewoon een gebrek aan opvoeding tonen (die ze vaak wel hebben gehad).reactie door rinus op 2 februari 2002 om 18:10.

de heer j t de wit heeft volkomen ongelijk...ik geef de heer jt de wit gelijk dat je met diefen diefen pakt!..
maar dan nog..hackers zijn handig bij koppige servers zoals microsoft...niks willen toegeven of info over hun producten...naja kortom hackers zijn gewoon makkelijk....

greetz rinus,ekko Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS