VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Internet via het stopcontact
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
2 februari 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Nuon is al enige tijd bezig met het testen van internet via het stopcontact. Er werd een proef gehouden in de gemeente Arnhem (wijk Rijkerswoerd) in Gelderland. Deze test is succesvol verlopen. De snelheid bleek vergelijkbaar met dubbel ISDN (128kb).

Binnenkort besluit Nuon of ze de proef gaan uitbreiden naar andere gemeenten in Nederland. Om gebruik te maken van internet via het stopcontact hoeft alleen maar een apparaatje geplaatst te worden in de meterkast. Zodra dit apparaat geplaatst is kan er via elk stopcontact in huis gebruik gemaakt worden van het internet. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel.

Verder geeft Nuon is belangrijk voordeel aan dat het behalve makkelijk te installeren ook een stuk goedkoper zal zijn als de concurerende diensten als ADSL en kabel internet.

Als het Nuon zou lukken om deze dienst op de markt te brengen is dit een primeur, er zijn al andere brijven geweest die het geprobeerd hebben maar deze pogingen waren tot dusverre vruchtenloos.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Oostendorp JJM op 2 februari 2002 om 23:46.

Zelf vind ik de snelheid nog wat matig, maar belangrijk is ook de prijs die er tegenover staat. Na de laatste prijsverhoging van MxStream (KPN) wordt ADSL wel erg duur.

Het zou een goed iets zijn als de overheid dat eens wat meer zou subsidieeren ipv al die projecten waar de Nederlandse bevolking niets aan heeft.

Maximus

reactie door Han van Ulsen op 15 februari 2002 om 20:01.

Bij al die positieven berichten van NUON hoort wel een kanttekening!
PLC (internet via het stopc.) veroorzaakt erg veel storing, omdat de data verstuurd wordt door niet afgeschermde kabels.
De storing is vooral merkbaar op kortegolfradio. Radiozendamateurs en luisteraars naar de wereldomroep kunnen hun ontvangers wel uitzetten als er PLC in de wijk is, de storing is gigantisch.
Van de andere kant kan een gelicenceerde radiozendamateur door een kortegolf uitzending het gehele Internet via het stopc. ongewild lamleggen.
NUON weet dit, maar noemt het nergens als een nadeel. Alleen de voordelen
worden vermeld..............

Hansje. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS