VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Computervirussen voorkomen twintig keer goedkoper
Rubriek:
Virussen
Datum:
7 februari 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

DOETINCHEM - Het voorkomen van een computervirus of het vroegtijdig signaleren ervan kan bedrijven een grote besparing opleveren. Dat stelt Jeroen Oostendorp van VirusAlert. Volgens de technisch manager van de voorlichtingswebsite is het voorkomen van virussen twintig keer goedkoper dan het herstellen ervan.

"COMPUTERVIRUS VOORKOMEN TWINTIG KEER GOEDKOPER DAN ACHTERAF OPLOSSEN"

Oostendorp becijferde dat het stilleggen van IT-netwerken, het virusvrij maken van workstations en servers bedrijven soms tot een hele werkdag plat kan leggen. 'Terwijl het voorkomen van een virusbesmetting vaak kinderlijk eenvoudig is en binnen een uur of twee gepiept, zonder dat iemand er last van heeft,' aldus Oostendorp. Volgens Oostendorp is het belangrijk dat systeembeheerders en ict-managers à la minute op de hoogte worden gebracht van een virusattack, zodat ze direct kunnen ingrijpen. 'Veelal is er niet direct software voorhanden om het op te lossen, maar zijn er wel technische mogelijkheden om verergering te voorkomen.' VirusAlert heeft een realtime SMS-dienst (www.vapb.nl) in het leven geroepen om bedrijven direct te alarmeren bij gevaarlijke virussen.

Onwetendheid en het gevoel van machteloosheid zijn de belangrijkste oorzaken dat computervirussen tot een ware plaag worden. Oostendorp is als kerndocent betrokken bij de eendaagse training Internettechniek voor niet-ICT'ers (www.e-technologie.nl). Beveiliging tegen virussen vormt een onderdeel van de opleiding. 'De cursisten zijn aan het eind van de dag in staat om in geval van een virusaanval adequaat te reageren. Ze kunnen hun bedrijf daarmee een behoorlijke kostepost besparen. We kregen laatst een bloemetje van een ex-cursist die om die reden medewerker van de maand was geworden,' aldus Oostendorp.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
E-technologie
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Prins C. op 7 februari 2002 om 15:18.

Mee eens, voorkomen is beter dan genezen. Voor een gering bedrag ben je gevrijwaard (??) van virussen door aanschaf van een anti-virus programma. Bovendien moet je de discipline op kunnen brengen om berichten van vreemden (zeker met een attachment) zeer omzichtig te behandelen. Ook mail van bekenden met een "rare omschrijving" of alleen "Re:" moeten alarmbelletjes doen rinkelen. Af en toe lijkt het er op of je paranoide bent, maar investeren in een antipvirus programma en je gezonde verstand gebruiken door alert te blijven kan heel veel ellende besparen

reactie door P.G.Verhoeven op 8 februari 2002 om 19:40.

Er geldt een stelling: waar GEEN preventie is, moet ALLES doen met repressie. Dat betekent dus: schade herstellen. Wie dus veel aan preventie doet, zal omgekeerd ook weinig aan repressie hoeven doen. Een belangrijke les uit de beveiligingswereld.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS