VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft en Linux vechten om Duitse overheid
Rubriek:
Software
Datum:
9 februari 2002
Bron:
Tweakers.net
Bericht:

In Duitsland zijn Microsoft en Linux-aanhangers virtueel slaags geraakt. De reden hiervoor is dat aan het einde van deze maand een speciale commissie van het Duitse parlement moet beslissen of de huidige licentie met Microsoft wordt verlengd of niet. Het gaat hier om meer dan 5000 computers van medewerkers van de Bundestag.

[Linux] Om deze commissie te wijzen op andere alternatieven en als protest tegen de monopoliepositie van Microsoft, is er een petitiecampagne gestart door Linux-aanhangers. Deze petitie is intussen door meer dan elfduizend personen ondertekend. Dat Microsoft niet blij is met deze actie, blijkt uit de open brief, die Kurt Sibold, voorzitter van de Raad van Bestuur van Microsoft Duitsland, aan de ondertekenaars van de petitie heeft geschreven:

[Microsoft logo] "Wat jullie proberen te bereiken met deze campagne is publieke discriminatie. Jullie beschuldigen onze producten en diensten ervan dat ze ondemocratisch zijn en dat ze democratie in de weg staan", schrijft Sibold.

[...]"Open-source is niet per se de garantie voor een vrije marktcompetitie. Net zo min als het besluit om mijn producten te gebruiken, zowel in het heden als in het verleden, een 'ondemocratische beslissing' was"

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers artikel met reacties...
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS