VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Sun ondubbelzinnig achter Linux
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
10 februari 2002
Bron:
(c) 2002, Automatiseringsgids.nl
Bericht:

Scott McNealy, topman van Sun Microsystems, is gisteren in een pinguinpak verschenen op een bijeenkomst met financieel analisten. Hij wilde zo duidelijk maken dat zijn bedrijf ondubbelzinnig achter het open source-besturingssysteem Linux staat. De pinguin is jaren geleden tot mascotte uitverkoren door Linus Torvalds, de geestelijke vader van Linux.

Sun heeft Linux jarenlang gezien als een opstapje naar zijn eigen besturingssysteem Solaris, dat eveneens is afgeleid van Unix. Voor veeleisende bedrijfssystemen zou Linux minder geschikt zijn, heeft Sun altijd betoogd. Op de achtergrond speelt mee dat Linux zich aan controle door een fabrikant als Sun onttrekt doordat iedereen een bijdrage kan leveren aan verdere ontwikkeling van de programmacode.

McNealy en zijn softwaredirecteur Ed Zander hebben de brede ondersteuning van Linux door fabrikanten als IBM, Dell en Hewlett-Packard de afgelopen paar jaar vooral belachelijk proberen te maken. Net als Apple houdt Sun zijn hardware en systeemsoftware graag in eigen hand. Linux dreigt echter steeds meer marktaandeel van Solaris af te snoepen, vooral aan de onderkant van de servermarkt. Bovendien wil Sun ook graag Windows van aartsrivaal Microsoft de pas afsnijden en daarbij kan Linux een aantrekkelijk alternatief zijn.

De omarming van Linux gaat ook nu nog niet van harte. Volgens McNealy is het open-source besturingssysteem vooral geschikt voor kleine servers 'aan de randen van het netwerk' en niet voor zware, verticale toepassingen. Sun kondigde gisteren plannen aan voor een nieuwe reeks Linux-servers voor de onderkant van de markt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: Automatiseringsgids
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS