VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Windows Media Player registreert gebruikersgegevens
Rubriek:
Software
Datum:
21 februari 2002
Bron:
(c) 2002, Nu.nl
Bericht:

De Windows Media Player 8 die in Windows XP is ingebouwd, blijkt precies bij te houden welke mp3-, video- en andere multimediabestanden met het programma worden afgespeeld.

Nadat het persbureau Associated Press (AP) achter dit verhaal was gekomen, kwam Microsoft woensdag met een vernieuwde 'privacy statement' bij de speler waarin het bedrijf melding maakt van de gegevensregistratie.

WMP 8 houdt op elke computer een lijst bij van welke bestanden worden afgespeeld. Als met WMP 8 bijvoorbeeld een cd wordt afgespeeld, zoekt de Microsoftsoftware automatisch gegevens bij het nummer zoals titel, artiest enzovoorts. Die informatie wordt in een bestand opgeslagen en op de computer bewaard.

Die gegevens zouden interessant kunnen zijn voor marketingbedrijven en platenmaatschappijen (vanwege het afspelen van illegale mp3-bestanden).

De nieuwe 'privacy statement' vermeldt overigens niet hoe die informatiefunctie bij cd's en dvd's uitgezet kan worden. Microsoft ontkent ooit dergelijke gegevens aan derden te hebben verkocht. Volgens het softwarebedrijf wordt het log-bestand aangemaakt zodat een gebruiker niet meerdere keren dezelfde informatie hoeft te downloaden.

Negeren

Om te voorkomen dat er gebruikersgegevens naar buiten lekken, kan iemand natuurlijk het programma negeren, maar daarmee wordt het onmogelijk om diverse live-uitzendingen op internet te volgen die alleen werken met de Windows Media Player.

Van Windows XP zouden alleen de afgelopen maand al wereldwijd 17 miljoen exemplaren verkocht zijn. Windows Media Player is een soort bundeling van software waarmee allerlei bestanden bekeken en beluisterd kunnen worden. Ook is het mogelijk om cd's en dvd-films naar de harde schijf te kopiëren.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: nu.nl, klik hier voor de externe links bij dit artikel.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door P.G. Verhoeven op 23 februari 2002 om 10:42.

Er gaan geen jaar voorbij, of men vindt weer een geheim logbestand c.q. geheime sleutels (NSA-key) in de software. En elke keer hoor je dat er weer "niets" aan de hand is. Men kan zich afvragen of deze bagatelliserings-methodiek van de software producenten wel enig hout snijdt. Vreemd is het wel.reactie door Kuipers RPA op 26 februari 2002 om 10:29.

Het uitzetten hiervan geschiedt als de gebruiker onder "opties" het vinkje weghaalt bij "toestaan dat internet-sites een ID toewijzen aan uw speler".
R. Kuipers Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS