VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
KPN erkent fraude met Hi Prepay
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
28 februari 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Met gestolen creditcardnummers is het mogelijk de beltegoeden van Hi Prepay op kosten van iemand anders op te waarderen. Dat heeft telefoonbedrijf KPN donderdag toegegeven. Criminelen waarderen via de telefoon beltegoeden op met creditcardnummers van Eurocard/Mastercard-houders.


Over de precieze omvang van de fraude wil zowel KPN Mobile als Interpay, die het elektronisch betalingsverkeer regelt, niet veel kwijt. "Het ligt ver onder het percentage fraude waarmee we rekening houden", zegt een woordvoerster van KPN Mobile.

De woordvoerder van Interpay wil geen uitspraken doen over de omvang, maar zegt de betalingsconstructie nog steeds als veilig te beschouwen.

Consumenten merken dat er gefraudeerd is als er op hun afschrift een transactie voor de opwaardering van beltegoed staat, terwijl ze geen Hi Prepay-klant zijn. De bedragen waarmee wordt opgewaardeerd, zijn 30, 40 en 50 euro.

Hoe de fraudeurs concreet te werk gaan, willen KPN en Interpay niet vertellen. "Ze hebben in elk geval meer gegevens nodig dan de naam, cijfercode en geldigheidsdatum die op de Eurocard/Mastercard staan", vertelt de Interpay-woordvoerder. Volgens hem is er dan ook sprake van "georganiseerde misdaad", waarbij de fraudeurs gegevens uit verschillende bronnen combineren.

Vodafone Izi

Ook bij KPN-concurrent Vodafone is het mogelijk om beltegoed bij prepaidservice Izi op te waarderen met een creditcard. Daarbij heeft Vodafone geen last van fraude. "Voordat we met Izi begonnen, hebben we een systeem bedacht dat dit soort fraude niet mogelijk maakt", stelt een woordvoerder.

De mobiele telefoonbedrijven Ben en Telfort werken niet met creditcardnummers. Ben gebruikt girofoon van de Postbank. "Om hun beltegoed op te waarderen, moeten onze klanten een pincode en hun gironummer opgeven", zegt een voorlichtster. Telfort laat zijn klanten contant of via acceptgirokaart voor de prepaidservice betalen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Complete artikel op nu.nl incl. externe links
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS