VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuwe .Net-worm vertraagd door examen
Rubriek:
Virussen
Datum:
5 maart 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Plannen om een worm voor het .Net-platform te schrijven had virusschrijfster Gigabyte al langer. Maar tijdgebrek gooide roet in het eten.

Dat zegt Gigabyte, de Belgische auteur van de Sharpei-worm, in een gesprek met WebWereld. De worm kreeg het afgelopen weekend veel aandacht. Sharpei is één van de eerste, zo niet dé eerste worm voor het .Net-platform van Microsoft.

Het .Net-platform is het nieuwe paradepaardje van Microsoft. Het softwarebedrijf hoopt via .Net niet alleen zijn Office-programma's aan de man te brengen, maar wil met de nieuwe dienst ook allerlei transacties afhandelen en privacygevoelige informatie opslaan. Berichten dat .Net onveilig is, kan Microsoft dus niet goed gebruiken.

De 17-jarige Gigabyte laat zich daardoor niet weerhouden. Integendeel. Het is dat ze het zo druk heeft, anders was ze veel eerder met haar virus gekomen. "Het leek me wel leuk om een virus voor Visual Studio .Net te schrijven, voordat de publieke versie uitkwam. Maar omdat ik het zo vreselijk druk heb - ik zit in het laatste jaar van de middelbare school en ben pas begonnen met kickboxen - is dat dus niet gelukt."

Benny
De Tsjechische virusschrijver Benny was haar voor....

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Lees het volledige artikel op webwereld
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Oostendorp JJM op 6 maart 2002 om 15:14.

Lachen zeg... zeker nu Microsoft zegt alles aan veiligheid te doen.... altijd al geweten dat het bij hen alleen maar om omzet gaat... wordt tijd dat microsoft die monopolie positie eens loslaat.. tenlsotte moet de beste kunnen winnen... Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS