VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Gator-plugin laat software installeren
Rubriek:
Software
Datum:
8 maart 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Door een fout in een plugin die is meegeleverd met Gator kan er vanaf een website automatisch software worden geïnstalleerd op een computer. Dit maakt Eye on Security bekend in een advies bericht op hun site. De fout heeft alleen betrekking tot Internet Explorer op Windows systemen.


Gator is een programma die mensen helpt bij het invullen van formulieren op het internet. Gator onthoudt de variabelen die worden ingevuld en ook passworden. Ze beweren ook je computer te beveiligen, wat hun helaas niet echt is gelukt.De plugin die de fout bevat wordt gebruikt om de software van Gator zelf te installeren.

Het script controleerd wel de naam van het bestand welke geïnstalleerd moet worden. Deze moet dus gelijk zijn aan de bestandsnaam van het oorspronkelijke Gator installatiebestand en dat is setup.ex_. Daarna wordt dit bestand, zonodig, uitgepakt en geïnstalleerd.

Bij de geteste opstelling wordt het bestand tini.exe geïnstalleerd. Tini.exe is een trojan die poort 7777 gebruikt. Dit werkt alleen als Gator is geïnstalleerd.

Kwaadwillende zouden deze fout kunnen benutten om grote trojans te installeren bij mensen die Gator software hebben geïnstalleerd. Als mogelijke oplossing wordt gegeven om de ActiveX-component te verwijderen in de map van gedownloade programma files.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op Moenen.org inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door muiz op 14 maart 2002 om 10:19.

GATOR MOET JE VANAF BLIJVEN, DAT IS DE GROOTSTE ROMMEL DIE JE MAAR OP JE PC KAN HEBBEN.
ALS JE WILT DAT DE ZAAK SNEL IN DE KNOEI LOOPT MOET JE ZON DINGEN INSTALEREN EN NOG BEDANKT VOOR DE TIP GAAN WE GELIJK TESTEN; )

reactie door hendriks p op 18 maart 2002 om 00:44.

als je geen gator op je computer wilt kun je maar beter niets downloade dat programa(virus) zit voortaan zowat overal standaard bij beste mensen maar laat dit een waarschuwing zijn OPGEPAST

reactie door peersmans op 23 maart 2002 om 22:04.

Er wordt maar zeer weinig verteld over gator hier. in de werkelijkheid is deze software (virus) een bestand dat er voor zorgt dat firma's jouw gegevens wordt doorverkocht om je te belonen op zeer grote hoeveelheden spam en poppups. en vertraagt het enorm het surfen. het breekt in op sites neemt de banners over en dwingt met valse beloften om de virus te downloaden. geld voor alle versies.
dit type van virussen noemt men spyware, en practisch elke computer heeft er zitten. Verwijderen van spyware kan met het programma Ad-Aware 5.62 die je op de betere downloadsites vind of rechtstreeks bij de fabricant http://www.lsfileserv.com/index.html

reactie door de vaal a.m. op 12 juni 2002 om 11:08.

Ook ik ben getroffen door GATOR die waarschijnlijk is binnengekomen via een kindersite.
Alleen via mijn gedownloade programmafiles kom ik hem niet tegen , wel via het zoeksysteem maar weet niet wat ik dan kan verwijderen
Wie heeft een idee?
Ad-aware geeft ook niets aan
Bedankt

reactie door manon fauve op 19 oktober 2002 om 07:24.

Geachte,


Ikheb windows xp prof en ad aware heegt me gator aan ( kinderen waarschijnlijk via iets gedownload)

Ik wil gator van mij pc hebben , maar via software zie ik het niet staan

Hoe te verwijderen aub


Lieve groetjes

manon

reactie door B.G Hermes op 10 februari 2004 om 17:19.

ook ok wil graag gator von mijn pc halen maar ik heb geen idee hoe wie heeft een oplossing alvast bedankt


groeten gert Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS