VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Onkosten voor virusbescherming nemen alleen maar toe
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
9 maart 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

De kosten voor bescherming tegen en het verwijderen van virussen nemen wereldwijd toe. Bedrijven hebben vorig jaar maandelijks met gemiddeld 113 virussen te maken gehad per duizend computers in het bedrijf. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van ISCA Labs, een afdeling van TruSecure, naar virusverspreiding.

Zeventig procent van de ondervraagden gaf aan te kampen met productiviteitsverlies als gevolg het tijdelijk onbruikbaar zijn van besmette pc's. Bij 37 procent van de bedrijven gingen zelfs gegevens verloren door een besmetting.

Bij 28 procent van de bedrijven bleef de besmetting niet bij één computer, maar infecteerde een enkel virus meer dan 25 computers, bestanden of delen van opslagmedia. "Elk jaar lijkt het alsof het aantal virussen toeneemt", aldus Larry Bridwell, program manager bij ISCA. Volgens hem is het dan ook niet meer dan logisch dat bedrijven steeds meer gevolgen van virussen ondervinden. Dit komt volgens Bridwell doordat wormen, als Code Red en Nimda, op meerdere manieren worden verspreid.

Bedrijven moeten volgens Bridwell dan ook rekenen op extra uitgaven om zichzelf tegen virussen te beschermen of om achteraf weer alles te herstellen. Niet alleen is het volgens hem belangrijk dat bedrijven op de desktops antivirussoftware installeren, ook is er een goed beleid nodig waar daadwerkelijk op toe wordt gezien.

Daarnaast zouden bedrijven ook 'network perimeter protection' moeten gebruiken. Hierbij wordt het netwerk op virussen gescand wanneer gegevens vanaf internet het bedrijfsnetwerk binnengaan. Bridwell waarschuwde wel dat deze manier van beveiliging als aanvullend moet worden gezien en niet als vervanger moet dienen voor desktop- en serverbescherming.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: Infoworld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door muiz op 14 maart 2002 om 10:17.

WAAROM BETALEN ALS HET OOK GRATIS KAN? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS