VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Webwinkels roepen om actie tegen DDOS-attacks.
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
18 maart 2002
Bron:
(c) 2002, Security.nl
Bericht:

"Op 6 en 15 maart ondergingen twee servers van TakeitNow, onder andere de MyTrade.nl server, achtereenvolgens een DDoS-aanval. DDoS-aanvallen - Distributed Denial of Service-aanvallen - zijn wereldwijd een plaag die zeer lastig te pareren valt, doordat een vloedgolf aan requests een server overspoelt vanuit zeer veel verschillende bronnen (IP-adressen van gekaapte pc's of servers).

Op 6 maart werd bijvoorbeeld een piekwaarde van 200 aanvragen per seconde bereikt, voordat een webserver down ging. De schade van de aanvallen was in beide gevallen beperkt tot het onbereikbaar zijn van een server gedurende enkele uren. Maar dat levert wel economische schade op." schrijft webwinkel Takeitnow in een persbericht. Takeitnow oppert dat de aanvallen wellicht het werk van de concurrentie zijn. Men heeft maatregelen genomen om de schade te beperken, en probeert de daders op te sporen. De webwinkel roept de overheid op om actie te ondernemen. Of men aangifte heeft gedaan is niet duidelijk. Ook wil men de branchevereniging Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (thuiswinkel.org) inschakelen om een vuist te maken tegen dergelijke aanvallen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Persbericht TakeitNow en MyTrade
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door booog op 21 maart 2002 om 14:50.


Een simpele aanschaf van een WebScreen - www.webscreen-technology.com kan een oplossing zijn. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS