VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Rubriek:
Software
Datum:
18 maart 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

West-Europese ondernemingen zijn niet voldoende in staat om efficient om te gaan met de verkregen IT-budgetten. Dit stelt onderzoeksbureau Gartner in een onderzoek naar de rechtvaardiging van IT-budgetten.

Maar liefst 567 miljard euro is wereldwijd in totaal door deze bedrijven over de balk gesmeten. Het gaat hierbij om overtollige bestedingen in netwerken, hardware en beheer.
Wat betreft software signaleert Gartner dat te weinig software adequaat wordt ingezet en gebruikt. Ook het afstemmen van het ene pakket met het andere laat te wensen over.
Bovendien worden licentiesystemen niet voldoende bijgehouden waardoor nog wel eens onnodig duur wordt bij- c.q. ingekocht.

Deze conclusie is bij veel IT-managers zelf ook al naar voren gekomen, zij zijn daardoor al minder geïnteresseerd in het uitvoeren van grootschalige projecten waar de revenu`s niet direct uitkomen.

Onderzoeksbureau Gartner concludeert en adviseert ondernemeningen enkel die IT-projecten aan te gaan die direct in lijn liggen met de bedrijfsdoelstellingen. Evaluatie van projecten moet ten allen tijde mogelijk zijn, waarmee de directe toegevoegde waarde inzichtelijk kan worden gemaakt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
SmartSoftware: geen geld over de balk.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS