VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft wil afbeeldingen gebruiken als wachtwoord
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
22 maart 2002
Bron:
(c) 2002, nu.nl
Bericht:

Microsoft ontwikkelt een nieuwe manier om computers te beveiligen. Het bedrijf wil de toegang tot computers en netwerken beschermen door gebruik te maken van afbeeldingen. Op deze manier zouden mensen hun wachtwoord makkelijker kunnen onthouden, terwijl het voor krakers lastiger wordt om in de computer in te breken dan wanneer tekst als wachtwoord gebruikt wordt. Dat meldt Reuters.


Afgelopen woensdag werd een demonstratie met een prototype van het systeem gegeven. Als voorbeeld werd een scherm getoond waarop alle vlaggen van de wereld waren afgebeeld. Om in te loggen moet een gebruiker een combinatie van vlaggen op bepaalde plaatsen aanklikken. De computer maakt dan van de aangeklikte pixelcombinatie een cijferreeks die kan worden verwerkt.

Gebruik van beelden bij de beveiliging van computers is geen revolutionair idee, er wordt al langer over nagedacht. Het gebruik van tekst als wachtwoord is in principe veilig genoeg, maar helaas gebruiken de meeste mensen te makkelijke en vooral te korte wachtwoorden. Hierdoor zijn ze makkelijk te achterhalen.

De achterliggende redenatie is dat mensen visueel zijn ingesteld waardoor het makkelijker is via beelden een langer wachtwoord te onthouden dan wanneer het om cijfers en letters gaat. Daarmee worden de wachtwoorden met een afbeelding veel moeilijker te kraken.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op nu.nl inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS