VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Melissa-schrijver moet 20 maanden Cel in.
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
2 mei 2002
Bron:
(c) 2002, Zibb.nl
Bericht:

De bouwer van het computervirus Melissa moet twintig maanden de cel in en een boete betalen van vijfduizend dollar. David Smith ontliep de maximale gevangenisstraf van vijf jaar door mee te werken aan het onderzoek van justitie.

Dat heeft de rechtbank in de Amerikaanse staat New Jersey geoordeeld. De 34-jarige virusbouwer lanceerde het naar een stripteasedanseres genoemde virus in maart 1999. Wereldwijd werden er sindsdien meer dan 1 miljoen computers mee geïnfecteerd. De schade wordt geschat op ruim 1,3 miljard euro.

Met de uitspraak hoopt justitie in de Verenigde Staten dat nieuwe virusbouwers worden afgeschrikt. Dagelijks duiken nieuwe virussen op en raken nieuwe computers besmet. Door het intensieve e-mailverkeer verspreiden virussen zich bovendien steeds sneller.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: Zibb.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door muiz op 7 mei 2002 om 03:24.

och cherm!!!

reactie door rinus op 9 mei 2002 om 14:53.

hu nou..hij had eigenlijks helemaal niks moetten krijgen..
stomme sukkels daar...dat schrik toch niemand af als je meewerkt aan het onder zoek tegen anti virus tool voor die virus!!
en dan maar 20 maanden de cel in...das toch niks dan...wie schrikt dat nou af..

nou mij niet...je hoeft tegen woordig niet meer bang te zijn om virus te schrijfen...maak gewoon een virus waar ze nooit meer van af komen!!!

hack tha planet!!!

reactie door muiz op 10 mei 2002 om 02:15.

thats right!!!! hack m all!!! Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS