VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Een op de drie ICT-werknemers last van RSI
Rubriek:
Software
Datum:
5 juni 2002
Bron:
(c) 2002, Nu.nl
Bericht:

"Werken in de ICT-branche is slecht voor de gezondheid." Dit melden de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond in de Telegraaf. Aanleiding van deze uitspraak is een "schokkend" arbo-onderzoek naar RSI (Repetitive Strain Injury).

Uit het onderzoek is gebleken dat één op de drie ICT-werknemers last heeft van RSI. Spierpijn, pijnlijke nek en schouders, vermoeide handen en vingers zijn de meest voorkomende klachten van RSI.

Dertien procent van alle WAO-gevallen in de ICT-sector wordt veroorzaakt door RSI. Bijna de helft van alle ICT-werknemers die door RSI in de WAO belanden is jonger dan 35 jaar.

RSI ontwikkelt zich in meestal in drie fases:

In de eerste fase heeft men last van een licht tintelende en vermoeide nek, schouders, handen of polsen. Deze klachten worden vaak niet serieus genomen en gaan over na een goede nachtrust.

In de tweede fase blijft de vermoeidheid uit de eerste fase voortduren en de pijn begint nu hinderlijk te worden. Ook begint krachtverlies op te treden. De klachten verdwijnen pas na een lange rustperiode (bijvoorbeeld vakantie).

In de derde fase blijft de pijn steeds voortduren. De nachtrust wordt verstoord. Vaak treden nu zwellingen op (pols, arm) en huidskleur en huidtemperatuur veranderen. Het oppakken van een kopje is al pijnlijk. Werken wordt onmogelijk geacht.

Alarmerend

De vakbonden vinden de uitkomsten van het onderzoek alarmerend en willen snel dit probleem aanpakken. Maar werkgeversvereniging Nederland ICT stelt dat er al voldoende maatregelen worden getroffen om RSI te bestrijden.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: Nu.nl, klik hier voor het volledige artikel inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door op 13 juni 2002 om 21:18.

ow as ook nie fijn ben zojuist een bedrijf gestart
webbuilding/ict

dus vragen ict@firewizz.com

of kijk op www.firewizz.com

reactie door op 2 juli 2009 om 10:29.

kan deze en bovenstaande reactie verwijderd worden? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS