VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
NL-se overheid gaat meedoen aan security-warnings.
Rubriek:
Overheid
Datum:
5 juni 2002
Bron:
(c) 2002, Surfopsafe.nl
Bericht:

De Nederlandse overheid gaat een waarschuwingsdienst opzetten die burgers en kleinbedrijf in de toekomst zal informeren over dreigend internet gevaar. Dit was het belangrijkste nieuws vanmiddag bij de start van CERT-RO, het Computer Emergency Response Team van de Rijksoverheid.

Staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat gaf in haar toespraak aan dat CERT-RO (een initiatief van minister van Boxtel) een belangrijke kennisbron kan vormen voor een dergelijke waarschuwingsdienst. De dienst zal via meerdere media waarschuwen bij realistische bedreigingen (bijvoorbeeld een nieuw virus wat zich snel verspreidt), maar zal ook preventief te werk gaan door adviezen te verlenen. In dit opzicht zal de dienst een verlengstuk zijn van het vorig jaar gestartte Surf op Safe project, wat zich ook richt op consumenten en kleinzakelijke internet gebruikers.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Website : Surfopsafe.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Sluijter, D.H.W.J. op 6 juni 2002 om 16:23.

"(bijvoorbeeld een nieuw virus wat zich snel verspreidt)"

Leuk maar dit doen jullie toch al? Meestal ben ik er al eerder achter met snel verspreidende virussen en/of hoaxes omdat ik NT-beheerder ben in een grote beheeromgeving, om en nabij de 1500 systemen. Maar ga vooral door met jullie goede werk!

Duncan.


reactie door F.A.C. de Lang op 9 juni 2002 om 13:08.

Het is leuk en aardig. Ik vind het alleen een beetje overdreven. Er zijn al diverse diensten op het web die deze en andere diensten verzorgen. Nog een instantie die op de markt komt; dit wordt dan te veel van het goede.

Fulco de Lang / mailto:fulcodelang@zonnet.nl

reactie door r.v.lunez op 19 juni 2002 om 08:21.

Volgens mij kan de overheid zich beter meer en intensiever richten op het opsporen en vervolgen van kinderporno en andere misdadige rotzooi.
Ik ben het met Fulco de Lang eens, er zijn meer dan genoeg diensten voor virusdetectie.
Verder worden we al genoeg voorzien van onzinnige info door de overheid, die inmiddels gaat lijken op een overbezorgde Moeder Gans.

greetz Cat
 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS