VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft werkt aan nieuwe webservicesbeveiliging
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
6 juni 2002
Bron:
(c) 2002, Infoworld.
Bericht:

Microsoft legt de laatste hand aan een nieuwe technologie om webservices beter te beveiligen. Met TrustBridge moeten bedrijven en klanten informatie veiliger kunnen versturen via webservices, zo heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

TrustBridge is de eerste concrete toepassing van WS-Security, een initiatief van Microsoft, IBM en Verisign. WS-Security is een door de drie bedrijven gezamenlijk ontwikkelde specificatie die een aantal soap (simple object access protocol) extensies beschrijft en aangeeft hoe beveiligde en gesigneerde berichten in een webservicesomgeving kunnen worden uitgewisseld.

De TrustBridge-technologie wordt ergens dit jaar op de markt geïntroduceerd en is - uiteraard - bedoeld om op Windows gebaseerde servers te draaien. De technologie kan ook met niet-Windows computers overweg, zo lang deze het Kerberos-protocol gebruiken.

Naast de WS-Security specificatie willen de drie bedrijven ook andere beveiligingsspecificaties voor webservices ontwikkelen. Dit moet dan in samenwerking met belangrijke klanten, partners en standaardiseringorganisaties, zoals het W3C en IETF, gebeuren.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: Infoworld
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door r.kateman op 14 juni 2002 om 19:41.

lijkt me fijn, maar zoals alles als het nieuw is zullen er ongetwijfeld fouten aanwezig zijn. maar het is een goed inacitief, nu hopen dat het aanslaat en dat er meer van zulke beveiliginsprogamma's komen. je kunt niet safe genoeg zijn.... Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS