VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Ook zonder KPNQwest draait internet gewoon door
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
11 juni 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Zelfs als het glasvezelnetwerk van KPNQwest uitvalt, draait internet gewoon door. Dat zeggen experts op gebied van internet. Alleen de snelheid van gegevensoverdracht kan behoorlijk teruglopen.


Volgens technisch expert F. Kroon van Cap Gemini Ernst & Young kan het Europese netwerk behoorlijk vertragen als de lijnen van KPNQwest uitvallen. "KPNQwest handelt 60 procent van het Europees internetverkeer af. Als dat wegvalt is er tekort aan capaciteit. Zie het maar als een brede snelweg vol auto's waar plotsklaps alleen de vluchtstrook van beschikbaar is."

Kroon denkt dat het maanden kan duren voordat er nieuwe leveranciers zijn, mocht KPNQwest inderdaad vallen. "Er is wel genoeg capaciteit, maar er moeten afspraken gemaakt worden tussen de leveranciers onderling. Daar gaat veel tijd inzitten." Volgens Kroon beseffen veel mensen de impact niet die dit teweegbrengt. "De economie valt terug. Bij productieprocessen wordt veel gebruik gemaakt van internet. Dat geldt ook voor communicatie tussen bedrijven en klanten. Als dat wegvalt ligt de boel stil."

Curator E. Meijer van KPNQwest zei maandag dat de schade bij uitval van het glasvezelnetwerk nu veel minder erg zou zijn dan twee weken geleden. Maurice de Hond, voormalig bestuurder van internetbedrijf Newconomy, denkt dat het voor klanten van KPNQwest het moeilijkste is naar een andere aanbieder te gaan. "Het internetverkeer moet omgeleid worden. Het betekent dat die ondernemingen voor een bepaalde periode uit de lucht zijn."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Lees het volledige artikel op nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS