VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft verspreidt per ongeluk virus
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 juni 2002
Bron:
(c) 2002, WebWereld
Bericht:

Dat heeft het Amerikaanse softwareconcern vrijdag toegegeven. Volgens Microsoft zou het virus er bij de vertaling van de software zijn ingeslopen. Het softwarebedrijf had de vertaling uitbesteed aan een derde partij. Andere landenversies van de ontwikkelaarstool zijn niet besmet.

Tot nu toe zijn er geen besmettingen gemeld als gevolg van de fout van Microsoft. Het softwarebedrijf denkt dat de kans klein is dat dat alsnog zal gebeuren. Nimda kan alleen actief worden op systemen met Internet Explorer 5.5 of lager. Voor Visual Studio .Net is tenminste IE 6.0 nodig.

Nimda sloeg toe in september vorig jaar. Het was, samen met BadTrans.B en Sircam, een van de meest voorkomende virussen van 2001. Nimda is een zogeheten 'zelflancerend' virus: een attachment aanklikken is niet langer nodig. Het mailtje openen is voldoende. Als je niet beschermd bent tenminste.

De laatste maanden is het aantal meldingen van Nimda fors afgenomen, vooral omdat veel mensen inmiddels een patch (reparatiesoftware) hebben geïnstalleerd de Microsoft-bug, waardoor een bijvoegsel van een e-mailbericht automatisch wordt geopend.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VirusAlert detailpagina over Nimda-virus
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door H. van Wolde op 20 juni 2002 om 18:33.

Ik heb net mijn PC terug van reparatie van het W32.nimda.enc virus. Dit grapje kostte me 90 euro. Norton signaleerde het virus wel, maar kon het niet repareren of verwijderen. Ik ben een aantal keer op de site van Windows geweest, dus waarschijnlijk komt het virus daarvandaan.

reactie door rinus op 27 juni 2002 om 13:59.

aarggg...heb nimda zelf ook gehad!..

geen 90 euro :-D formatteren misschien genoeg???
lol :-)..
maar ehh nogmaals norton RULEZZZ!!..
als der een nieuwe versie van uit komt niet wachten gelijk kopen/downloaden..
als je norton der op heb heb je kwa virusses bijna niks te vrezen.
we voor mcafee gebruikers natuurlijk...hahahah vin jammer hoor de meesten zijn nog op mcafee...maar...eigen risico natuurlijk!
grtz ekko Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS