VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Filipijn zegt schrijver te zijn van JPEG-virus.
Rubriek:
Virussen
Datum:
19 juni 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Een 21 jaar oude Filipijn, Paul Glenerson B. Amura zegt in een interview
met een IT-blad de schrijver te zijn van het Perrun-virus.


Het Perrun-virus werd vorige week door de schrijver naar een aantal virusvendors gestuurt ter beoordeling en waarschuwing. Het was een zgh. blauwdruk voor een nieuwe mogelijkheid tot het verspreiden van viruscode via het JPEG-formaat. Het JPEG formaat is de meest populaire opmaak voor grafische bestanden en werd tot voor kort als tamelijk veilig gezien.

De Filipijn zegt in het interview het virus te hebben geschreven in Visual Basic 6. Het Perrun virus bestaat uit twee delen; een deel dat de werkelijke viruscode met zich mee draagt en een ander onderdeel dat zorgt voor de infectie van JPEG bestanden met deze viruscode.
Vooralsnog lijkt het virus daarom dan ook niet al te gevaarlijk, het Perrun-virus is nog niet in het veld aangetroffen, maar het is aannemelijk om te verwachten dat dit een nieuwe tendens gaat worden.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Details over het Perrun-virus.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Martin Meyerink op 26 juni 2002 om 13:33.

"Het JPEG formaat is de meest populaire opmaak voor grafische bestanden en werd tot voor kort als tamelijk veilig gezien."
Ik zie niet in wat er nou onveilig kan zijn aan een JPGtje.
Al plak je er een stukje code voor, dan nog wordt deze code niet uitgevoerd!

reactie door Doedel J. op 26 juni 2002 om 14:00.

Het JPG'tje an sich is ook niet schadelijk, pas in combinatie met of het bestand Extrk.exe of Textrk.exe kan het schadelijke gevolgen hebben. Deze zijn overigens bijzonder gering. Sterker nog, nergens staat vermeld wat voor consuquenties de gebruiker ondervindt van dit virus. De code die in/op/over het JPG'tje zit kan dus wel geactiveerd worden, zij het niet door het te openen. Dus...

reactie door T. Herber op 9 juli 2002 om 22:59.

Dus, is het weer een executable die je moet opstarten. En we weten allemaal dat executables die via mail binnenkomen (vooral als je er niet om hebt gevraagd) heel erg gevaarlijk zijn.

Dus is niet de JPG gevaarlijk, maar de .exe

Groeten

Theo

reactie door John den Haan op 11 juli 2002 om 15:23.

JPEG = data. Data = niet executable. De code in de jpegs is dus afhankelijk van de .exe. Kortom, de .exe is nodig. Niets nieuws onder de zon dus... Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS