VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Messagelabs stopt nu al meer virussen dan in heel 2001.
Rubriek:
Virussen
Datum:
20 juni 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

In het eerste half jaar van 2002 hebben wij twee keer meer virussen gezien dan in geheel 2001. Aan het woord is Godfried Boogaard, verantwoordelijke man van MessageLabs binnen de Benelux in gesprek met VirusAlert.

MessageLabs, business partner van VirusAlert, die e-mail virussen op Internet-level als provider analyseert en onderschept, heeft meer dan 2 miljoen geinfecteerde berichten onderschept in de eerste 6 maanden van dit jaar. Vele varianten van de Klez worm waren de ergste gevallen, verantwoordelijk voor de helft van alle geinfecteerde berichten. Het Klez virus startte als een onschadelijke mass-mailer, muteerde in zeer agressieve versies. Virus schrijvers veranderde de originele code tot het pandemische Klez.h virus.
Virus schrijvers leren allemaal van elkaar en gebruiken elkaar technieken en codes. De ene ontwikkeld een nieuw standard virus code en de andere voegt daar social engineering aspecten aan toe en de worm blijft zich ontwikkkelen.

We zien niet alleen meer e-mail virussen, maar het type virus veranderd. De meeste MyLife virus varianten zijn ontwikkeld in een weekend, waarschijnlijk door dezelfde virusschrijver. Er werden na dat weekend 10 verschillende varianten getraceerd. Twee jaar geleden werd de viruswereld op de kop gezet vanwege de LoveBug – een mass-mailer waarvan de last niet zo erg was, als de impact van SirCam en Klez van de afgelopen tijd. Nog steeds worden er vertrouwelijke (advocaten) dossiers en operatiekamer agenda’s verstuurd middels het SirCam virus (SirCam is begonnen vanaf 17 juli vorig jaar).

SirCam is het tweede zwaarste virus, meer dan 600.000 infecties. De meeste horen toe aan particuliere Internetters, waarvan de AntiVirus niet de meeste aandacht krijgt. Daarnaast heeft SirCam polymorfische eigenschappen, die het virus visueel veranderd. Vele particulieren weten niet dat SirCam hun harde schijf bezit.

De virus uitbraken komen vooralsnog vaak uit Amerika en Europa – Aziatische landen nemen meer en meer een aandeel hierin. De toename zal voornamelijk uit Azie komen. Veel landen waaronder ook Europese hebben een juridisch antwoord op virus schrijvers. De regel- en wetgeving zal in de komende tijd ook belangrijker worden en vaker worden gebruikt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Lees hier wat Messagelabs voor uw bedrijf kan betekenen.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Jorrit op 20 juni 2002 om 11:14.

Opmerkelijk, zeker 2001 was toch het jaar van de mass-mailer outbreaks, als Sircam, Nimda, BadTrans en leek een druk virus jaar. Ben voor de volledigheid wel benieuwd naar het totaal aantal gescande berichten van 2001 en 2002 van deze club. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS