VirusAlert.nl logo
  21 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Yaha-virus bezig aan gematigde opmars.
Rubriek:
Virussen
Datum:
20 juni 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Deze tekst is aangepast op 22-06-2002 02.00 i.v.m. opwaardering van de ontvangstriscio naar "middel/medium". Zie hieronder.

Sinds 18 juni is de derde variant van de Yaha-virusfamilie bezig aan een gematigde opmars. Een aantal e-zines en andere media berichten inmiddels over het virus. Naar beoordeling van VirusAlert en haar business partners is het virus nog zeker geen medium-risk status waard.

VirusAlert zelf houdt het op medium-on watch. Via de SMS-alert dienst van VirusAlert is er wel op 18 juni een alert eruitgedaan. Dit om met name alle afnemers ertoe te bewegen snel updates voor de AV-software binnen te halen.

Jeroen J.M. Oostendorp, technisch analist van VirusAlert legt uit; Het virus is zeker qua eigenschappen een gevaarlijk virus, vandaar ook dat onze waardering uitkomt op een score van 26 (gevaarlijk).

Belangrijk hierbij is dat het virus gebruik maakt van het al lang bekende MIME exploit van Windows waardoor het zichzelf kan doorsturen en de bijna polyformische eigenschap van het virus om zichzelf als een soort kameleon van andere gedaanten te voorzien.

Op zich belangrijke eigenschappen maar de verspreiding komt nog lang niet in de buurt van andere highrisk mailers als Bad.Trans, Sircam, Klez etc.
Bij deze virussen zag je m.n. in de beginperiode een enorme opmars. In het geval van Yaha.F is dit niet het geval. Veel antivirusproducten herkennen Yaha-varianten al: aldan niet op basis van heuristics.

Oostendorp acht het uitgeven van een nieuwsbrief vooralsnog dan ook niet toepasselijk. Dat zou toch teveel een soort van hype rond dit virus teweegbrengen. Maar mocht het alsnog zich razendsnel gaan verspreiden, denk dan aan duizenden detecties in tijdsintervallen van 12 uur, dan overwegen wij het alsnog.

Toevoeging door Redactie.
Het aantal detecties van dit virus is m.n. in de Benelux enorm toegenomen.
Alle business partners van VirusAlert achten het risico nog low. Toch heeft VirusAlert los hiervan besloten om het risico te verhogen naar "middel/medium".
Dit fundeert m.n. op het sterk toegenomen aantal detecties via:
- de door VirusAlert gebruikte scan-systemen.
- het aantal meldingen aan de redactie (in absolute zin)
- het explosief toegenomen aantal detecties door Messagelabs.com
(business partner van VirusAlert)

VirusAlert zal geen nieuwsbrief versturen naar haar abonnees, daar alle gerenommeerde AV-fabrikanten reeds een aantal dagen updates beschikbaar hebben.Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
De SMS-betaaldienst van VirusAlert: voor de professionele ICT-er. (VirusAlert Business Package)
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Sluijter, D.H.W.J. op 20 juni 2002 om 19:05.

Ik ben het hier opzich wel mee eens ik doe het VirusBeheer van ongeveer 1500 systemen. De afgelopen twee uur heb ik zo ongeveer 250 keer dit virus in de bus gehad. Hadden wij geen VirusWall (TrendMicro) en NAV for Gateways dan had ik waarschijlijk nu niet rustig dit bericht zitten tikken. Ik geloof niet dat dit virus net zo gevaarlijk is als Klez en Nimda. Maar Medium risc lijkt mij geen slechte benaming aangezien de distributie nu in mijn ogen stevig aan het groeien is.

Met vriendelijke groet,

Duncan.

reactie door Jorrit op 21 juni 2002 om 11:37.

Ik heb een gelijke ervaring, hedennacht / ochtend het virus 300 keer binnengekregen via de mailserver. Maar komen allemaal van hetzelfde afzendadres (!). Dus lijkt mij niet een verzending via besmette systemen.

reactie door Sauer D. op 21 juni 2002 om 13:43.

Ik heb vandaag meerdere malen dit virus binnengehad. Echter ook emails die volledig aan de beschrijving voldoen maar worden herkent als zijnde een virus. De attachments zijn naar Symantec gestuurd maar volgens hun is het geen virus. Ik heb hier sterke twijfels over, wellicht is het een volgende variant.

Wees waakzaam

Dick Sauer

reactie door Sauer D. op 21 juni 2002 om 14:13.

euh, foutje: de genoemde emails worden NIET als virus herkent

Dick Sauer

reactie door Sluijter, D.H.W.J. op 21 juni 2002 om 16:41.

Wij ontvangen dit virus van meerdere Nederlandse e-mail adressen, sinds vanmiddag ook van een Belgische host. Ook steeds weer met andere bestandsnamen en tussenextensies.

Met vriendelijke groet,

Duncan.

reactie door Van de Kuil, A. op 21 juni 2002 om 20:45.

Op mijn pc thuis heb ik VANDAAG (21/06/02) in totaal tot nu toe 9 !!! keer dit virus mogen ontvangen waarbij er na 4 keer gebruik werd gemaakt van verschillende onderwerpen (subjects). 8 keer ontving ik het van dezelfde afzender (die er direct op attent is gemaakt dat hij een virus verspreid) en 1 maal van een andere (onbekende) afzender.
Yaha is dus behoorlijk in opmars ben ik bang.
Prettig wiekent,
AndreA

reactie door van Renswoude, L op 22 juni 2002 om 00:52.

Ik zit met een probleem. Het gaat hierbij waarschijnlijk om een virus.... Ik kan geen enkel programma meer opstarten, alleen Internet Explorer en mijn internetverbinding komt gelukkig ook nog gewoon tot stand, maar de rest van de programma's werken gewoon niet meer.

De foutmelding die ik krijg zodra ik een programma probeer op te starten luidt: The Specified path does not exist. Check the path, and then try again.

De online scan van Symantec zegt het volgende na mijn harde schijf gescand te hebben: C:\RECYCLER\kpix.exe is geïnfecteerd met W32.Yaha.F@mm

Via een zoekopdracht via Google met als zoekwoorden: path does not exist, kom ik uit op een bericht op een forum waarin gezegd wordt dat het hier om het Sircam virus gaat, maar zowel op deze site als op andere Antivirus sites kan ik niets over mijn probleem vinden....

HELP!

reactie door Jacques Mireille op 22 juni 2002 om 01:07.

Renswoude, ik had hetzelfde probleem.Ik ga je een link hierbij geven en dan moet je het AntiYahaa-systeem maar downloaden.Het is simpel en haalt het eruit.
http://www.bitdefender.com/html/free_tools.php
Je moet hier maar even kijken welk virus dat jou heeft aangetast.
Voor de "professionals": Mocht ik niet correct zijn, laten jullie het me dan eventjes weten, kan ik ook de nodige stappen ondernemen om mijn "wormpje" te laten verdwijnen. Alvast bedankt!

Groetjes!

reactie door van Renswoude, L op 22 juni 2002 om 01:13.

Even ter aanvulling en een correctie op mijn vorige berichtje hier:

Het Yaha F virus zorgt ervoor dat je programma's met de extensie .exe niet meer kunt opstarten, vandaar ook dat de meeste programma's het niet meer doen bij mij.. (gek dat daar hierzo niets over gezegd wordt)...

Vandaar ook dat je regedit.exe moet wijzigen in regedit.com om de wijzigingen die het virus in het register heeft aangebracht, ongedaan te maken.reactie door van Renswoude, L op 22 juni 2002 om 01:26.

Bedankt Mirreille,

maar ik heb het virus geloof ik al verwijderd door de instructies op te volgen die op deze site vermeldt staan: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.yaha.f@mm.html

Vervolgens een online viruscheck gedaan en klaar :)

reactie door Jacques Mireille op 22 juni 2002 om 01:42.

Renswoude,

Dat is hetzelfde, hahahahaha.

Slaap wel allemaal en lig niet wakker van die wormpjes! Ik ga er ziek van worden als ik het nog eens aan de hand krijg!

:-)

reactie door P.G. Verhoeven op 23 juni 2002 om 13:43.

Deze worm maakt gebruik van de z.g. MIME-exploit. Men dient het besturingsysteem Windows dan ook met een patch te voorzien, anders wordt de worm automatisch opgestart en doorgestuurd naar het volgende slachtoffer. Heeft men de patch van Microsoft geinstalleerd, dan kan de worm door de virusscanner worden opgeruimd. De virusscanner dient wel de laatste virusupdates te beschikken. Bitdefender heeft een verwijderingstool op de website beschikbaar gesteld (www.bitdefender.com). Alle Yahaa-varianten kunnen hiermee worden aangepakt.reactie door wendy op 24 juni 2002 om 00:02.

ik wordt hier helemaal gek van die e mails met dat virus heb hem in een uur al 10 keer gehad en dat ga zo ieder uur door en allemaal van verschilende.
en ook onder verschillende bestands namen.
zelfs onder een bestands naam die niet in de lijst voor kom namelijk HI.
maarre kan ik die mails niet op 1 of andere manier blokkeren of zo wordt er echt gek van

reactie door groot op 24 juni 2002 om 00:08.

Op mijn hotmailadres kreeg ik 3 mails met het yaha-virus. Toen ik op de bijlage klikte kreeg ik bericht dat ze virusvrij zouden zijn. Omdat ik het toch niet vertrouwde heb ik de bijlagen niet geopend. De mails zijn alle 3 van dezelfde afzender, de eerste 2 hebben dezelfde tekst, maar de 3e bevatte het 1e deel van een gedicht dat ik maanden geleden van die afzender ontving.
Een vriendin had die mails ook gehad, maar haar pc is nu totaal overhoop en niets doet 't meer behalve messenger, ik heb haar attent gemaakt op deze site.
Ik vrees dat er bij hotmail veel mensen de bijlage zullen openen omdat er bijstaat dat ie virusvrij zou zijn.

reactie door J.L. Graansma op 24 juni 2002 om 05:36.

Ook wij hebben het virus binnen gekregen via email.
Hebben dit kunnen verwijderen maar zijn wel een dag bezig geweest de computer weer normaal te laten functioneren.
Gisteren kreeg ik van 1 persoon wel 50 emailtjes met het virus en via een ander 6.
Mijn dochter had via hotmail gisteren 25 emailtjes binnen gekregen van die zelfde persoon waar ik er 50 van had.
Ik heb coppernic op de computer en die staat niet in de lijst maar werkte ook niet meer.
Ik hoop dat het gauw is afgelopen wordt onderhand gek van die mailtjes.

reactie door J.A. Bronkhof op 24 juni 2002 om 21:57.

Ik weet niet of het om hetzelfde virus gaat maar ik krijg de laatste tijd veel van die mailtjes binnen met een attachement. Ze zijn allemaal rond de 40 kb (hotmail) en hebben verschillende onderwerpen.
Ik heb het eerste mailtje wel geopend maar niet de attachement gedownload. Maar ik krijg ook wel berichten van de mail delivery service oid dat berichten van mij met dergelijke attachement niet verstuurd konden worden zonder dat ik die berichten gestuurd zou hebben.
Heb ik dat virus nou ook of is die mail delivery service gewoon een van de gedaantes van het virus (als dat mogelijk is tenminste)De computer werkt normaal trouwens.
gr J.A. Bronkhof

reactie door Martin Meyerink op 25 juni 2002 om 09:31.

Dat bericht van zoiets als bv. postmaster@hotmail.com is inderdaad van het virus zelf afkomstig, om je te misleiden en nieuwsgierig te maken over wat je dan gestuurd zou moeten hebben, terwijl je helemaal niks aan niemand hebt gestuurd...


reactie door Cindy op 25 juni 2002 om 10:11.

Hier nog een gedupeerde die reeds sinds 20-6'02 verschillende mailtje ontvangt met het bijgesloten virus w32.Yaha.F@mm , dit tot overmate van ramp elke willigkeurig tijdstip van de dag en ik haal me email binnen zitten er wel meerdere mailtjes bij met dat virus.
De eertse keer dat ik zo'n mailtje binnen kreeg stond schijnbaar me norton niet goed ingesteld en kon hem niet in quarantine zetten met als vervolg dat ik geen internetverbinding kon maken en dus windows er opnieuw had opgezet, geen probleem , maar als je om de 2 weken je pc opnieuw moet installeren gaat de aardigheid er toch snel vanaf!
Ook heb ik via me provider geprobeert om de betreffende emails van afzenders te blokkeren via de server, wat volgens de provider niet kan.
Nu rest mijn nog de vraag omdat ik geen "wizzkid"ben ,
als ik het desbetreffende virusbestand in norton 2002 quarantine zet ik ik hem daar verwijdert ben ik dan zelf nog wel geheel virusvrij?
Norton geeft niks aan ik heb de verwijderingstool ook al gedownload en die gaf ook niks aan, maar ik ben gewoon bang om mijn kenissen te emailen zodat hun misschien ook getroffen worden door dat virus.
Dus als iemand dit mocht lezen en mijn meer uitleg kan geven erover ..graag zelfs!
In mijn hotmail heb ik nog geen emails gehad met het desbetreffende virusbestand, maar hotmail wordt toch ook automatisch gecontroleerd op virussen door Macafee?

Cindy.

reactie door Martin Meyerink op 25 juni 2002 om 10:41.

Waarom gebruikt toch iedereen Outlook Express?
Dan vraag je toch eigenlijk om virussen?
Als ik om me heen al die verhalen hoor, over dat een virus zich al verspreidt voordat je een mail opent enz., dan is er toch iets mis met Outlook Express?!
Zelf gebruik ik "The Bat!" (http://www.ritlabs.com), en heb helemaal geen last van virussen. Af en toe komt er wel een mailtje met een virus binnen, maar die zit dan gewoon in mijn mapje Attachments, zonder dat het ook maar enige schade kan aanrichten. Alleen als ik zo'n attachment zou starten door erop te dubbelklikken zou ik het kunnen activeren, en anders niet.
Dus als ik die verhalen goed begrepen heb, dan denk ik dat het voor Outlook Express-gebruikers nu echt een keer tijd wordt om afscheid te nemen van Outlook Express, en over te gaan op een ander mailprogramma!


reactie door de vries mae op 26 juni 2002 om 00:47.

ik word echt gek heb sinds kort een leuke computer en nu krijg ik steeds virussen doorgestuurd ik heb er vanddag al zeker 50 vast laten zetten door anti norton virus.
krijg allemaal enge verhalen over dat ie via het adres gaat, ik heb dus alle adressen er maar uitgegooid voor de zekerheid.
wat moet ik nu doen?????????????groet marijke

reactie door m renes op 26 juni 2002 om 08:55.

hoi!!! help me!! ik heb de viruscan gedaan alleen hij wil hem niet verwijderen!! yaha. er staat unable to clean een bestand C: restore/temp\a0001004cpy wat moet ik nu hij staat erop en met bitfender gaat die er niet af?? wie kan me helpen??

reactie door Barendse C.J. op 26 juni 2002 om 08:55.

Hoe voorkom ik het binnendringen middels mijn postbox / e-mails?

reactie door PH van Gerner op 26 juni 2002 om 12:16.

Ik heb een aantal dagen geleden een keer of 20 mailtjes gekregen met het attachment goldfish, ik vertrouwde het niet dus heb ik ze allemaal verwijderd en de zender geblokt (hotmail). Nu krijg ik constant soms wel 20x per dag een bericht van mail delivery service - goldfish. Betekend dit iets? Ik weet inmiddels via deze site dat het dus een virus was. Ik heb mijn pc gescand maar er werd niets gevonden. Ik heb ook zo'n fictief adres aangemaakt om verspreiding via mijn account te voorkomen. Ik denk niet dat ik besmet ben maar ik word wel gek van al die virusmails want ik krijg ze nu ook onder andere namen gestuurd. Is er een mogelijkheid om die berichten van mail delivery service niet meer te ontvangen. Overigens heb ik ook al 2 dagen geen normale virusvrije mail ontvangen, ik weet niet of dit hier aan ligt of dat mijn vrienden me vergeten zijn :)

Peter

reactie door A op 26 juni 2002 om 12:30.

heeyz dude'sz ik heb ook een email gehad met een aanduiding van het yaha virus cewl d8 ik hehehehe maarre kheb hem gelijk weggegooit en de comp gescant en nu is ie weg,
THNX for the info dudez

GreatZ rredspike

reactie door T.Weber op 26 juni 2002 om 19:35.

nou ik heb alleen van me kenissen in hotmail dit soort berichten ontvangen.
dus ik heb deze personen maar geblokkeerd op afzender.
voor lopig is het helaas niet anders ik heb geen zin om idere keer 60 mailtjes te verwijderen in me postvak.

reactie door Els Bernards op 27 juni 2002 om 14:06.

Ik ben gewoon een huisvrouw met een klein bedrijfje aan huis.
Ik krijg sinds zaterdag minstens 5á7 keer per dag dit stomme virus binnnen steeds van iemand anders.Ik heb een channer van PC cillin 2000 het rare is dat hij hem tegen houd als er niet te veel in een keer in zitten maar open ik mijn mail en hij zit er meerdere keren in hij er een paar op vangt en een DOOR laat.Hij geeft dit dan wel aan maar ik moet dan iedere keer mijn PC channen wat wel lastig is Zijn er meer personen die hier last van hebben???

reactie door p meurs op 30 juni 2002 om 02:35.

Gewoon Norton aanschaffen. en als je pc al te erg in de knoei zit oftewel als er teveel in de registers geklooid is.
Format C: tis ff extra werk maar je bent wel van het gezeik af.

Verder vrees ik dat Yaha agressiever wordt. Kreeg net een mail met als bijlage bomen.gif.

Dit bestand gaat door de virusscanner heen ( zelfs door Norton 2002) omdat het een normaal gif bestand "lijkt" te zijn. Omdat ik de mail van een mij totaal onbekend persoon gekregen heb heb ik hem gelijk doorgestuurd naar cleanport@virusalert.nl en ja hoor 2 min later kwam de bevestiging van virusalert dat er een verborgen Yaha bestand in de bijlage zat.

Gelukkig heb ik dankzij mijn goede virusscanners geen besmette pc.

Mocht je dus een mail krijgen die je niet vertrouw stuur hem dan door naar cleanport@virusalert.nl

Zij kijken voor je oftie veilig is of niet. Het is zelfs mogelijk al je mail door hen te laten testen voor die bij jouw aan komt.

Nog even over PC Cillin. Heb het ooit zelf ook gehad. Met 1 Woord WAARDELOOS.

Veel updates neemt tie niet over. Als jij pc cillin hebtvraag ik of je hem ook regelmatig geupdate hebt.
Je hebt en versie van 2000 dan is het natuurlijk niet vreemd dat tie een virus van 2002 niet kent. Regelmatige update is zeer belangrijk.
Betere ( lees duurdere) virusscanners als Norton voeren zelf iedere keer als ze upgestart worden een live update uit.

Heerlijk dat je daar zelf niets aan hoef te doen.

reactie door p meurs op 30 juni 2002 om 02:36.

Gewoon Norton aanschaffen. en als je pc al te erg in de knoei zit oftewel als er teveel in de registers geklooid is.
Format C: tis ff extra werk maar je bent wel van het gezeik af.

Verder vrees ik dat Yaha agressiever wordt. Kreeg net een mail met als bijlage bomen.gif.

Dit bestand gaat door de virusscanner heen ( zelfs door Norton 2002) omdat het een normaal gif bestand "lijkt" te zijn. Omdat ik de mail van een mij totaal onbekend persoon gekregen heb heb ik hem gelijk doorgestuurd naar cleanport@virusalert.nl en ja hoor 2 min later kwam de bevestiging van virusalert dat er een verborgen Yaha bestand in de bijlage zat.

Gelukkig heb ik dankzij mijn goede virusscanners geen besmette pc.

Mocht je dus een mail krijgen die je niet vertrouw stuur hem dan door naar cleanport@virusalert.nl

Zij kijken voor je oftie veilig is of niet. Het is zelfs mogelijk al je mail door hen te laten testen voor die bij jouw aan komt.

Nog even over PC Cillin. Heb het ooit zelf ook gehad. Met 1 Woord WAARDELOOS.

Veel updates neemt tie niet over. Als jij pc cillin hebtvraag ik of je hem ook regelmatig geupdate hebt.
Je hebt en versie van 2000 dan is het natuurlijk niet vreemd dat tie een virus van 2002 niet kent. Regelmatige update is zeer belangrijk.
Betere ( lees duurdere) virusscanners als Norton voeren zelf iedere keer als ze upgestart worden een live update uit.

Heerlijk dat je daar zelf niets aan hoef te doen.

reactie door J.J. Laman op 30 juni 2002 om 16:46.

Ondanks dat ik AVK 2000 op mijn computer had geinstaleerd, kreeg ik toch het Yaha-virus in mijn computer (W32.Yaha.F@mm). Inmiddels heb ik hem via jullie site er uit gekregen en heb onmiddelijk NORTON antivirus 2002 geinstaleerd. Ik heb sindsdien nergens geen last meer

reactie door Wolferen PM van op 30 juni 2002 om 21:40.

vraagje: wij hebben van de week yaha.D@mm ontvangen. is dit dan een oude versie? en wat is er aan te doen?
ook wij kunnen niets meer opstarten behalve explorer.

reactie door van der Lugt B. op 30 juni 2002 om 22:51.

Hallo allemaal....

Ook wij krijgen regelmatig verdachte mail aangeboden.
Vooral met het onderwerp "goldfish" maar ook geregeld met het onderwerp "koe".
Vandaag kregen we er een binnen met een onderwerp dat begint met "geschie...", de verdere tekst weten we niet omdat we zulke berichten zondermeer verwijderen zonder ze te openen.
Ook hebben we verschillende aanbiedingen gehad van screensavers.
Aangezien ze allemaal een 40-41kb groot zijn is dat al een aanwijzing dat het om een besmet stuk mail gaat.
Verder zijn 9 van de 10 mails "returned mail" of iets van dien aard.
Aangezien wij weten dat we deze mails in eerste instantie niet verstuurd hebben kunnen ze dus ook niet trug komen.
Wij gebruiken McAffee en tot nu toe heeft deze nog geen melding gemaakt van binnenkomende besmette mail.
We scannen wel zekers één maal per dag de pc.
Verder scannen we dagelijks met AntiYahaa van BitDefender.
Tot nu toe schijnen we virusvrij te zijn.
Dus brothers and sisters in arms ;-) blijven scannen naar virussen en geen verdachte mail openen.


reactie door van de biezenbos a.j op 30 juni 2002 om 23:42.

Yaha heeft ook mijn computer geteisterd. Een groot nadeel van dit virus is dat het zichzelf telkens vervormt. Zodoende kan een virusscanner vaak dit virus niet herkennen. Ook Norton heeft er moeite mee. Het is zelfs zo erg dat het virus probeert de virusscanner onklaar te maken door "het op te eten". Ik kreeg zelfs enkele foutmeldingen via mijn scanner. Nu geef ik iets toe, ik ben een newbie, maar iedere digibeet leert iets op den duur. Na wat trucjes geeft mijn scanner aan dat nu alles o.k is. Maar ik blijf wantrouwig. Na een system-restore is het voorlopig rustig. Of is dit maar valse schijn? Mijn raadgever is een vriend van 13 die zelf ook gepakt is door dit virus. Goed ik ben nog maar 24, ik voel me al een oude lul (soms). Die virussen worden gemaakt door lui die zich zo gefrustreerd voelen, dat ze anderen er mee willen pakken. Kijk eens hoe knap ik ben. Die lul uit India zal vast in vuistje lachen hoe goed zijn "pokkenvirus" werkt. Deze newbie probeert zich staande te houden. Er zijn meer lui zoals ik. Goede site van Virusalert. Blijf ik ook op de hoogte, hopelijk

reactie door van de biezenbos a.j op 30 juni 2002 om 23:49.

Er is ook al een yaha-g versie in omloop. De updates moeten dus goed in de gaten worden gehouden. En klez-h is ook nog steeds in opmars. Ik kreeg een bullshit-scr. mail binnen. Ze komen in alle soorten en maten. Let vooral op de dubbele extentie. En veel mails worden ook via een forward verstuurd. Alles met fw is ook wel verdacht. Ik ben geen systeembeheerder, ik schrijf hier alles op uit eigen ervaring. Dus geen nare reacties aub. Hier spreekt een newbie.

reactie door R.S. de Mos op 3 juli 2002 om 10:20.

Ik heb een YaHa virus maar ik heb geen flauw idee welke versie a-b-c-d-e-f-g ik zou het niet weten. Eerst werd me computer erg traag en als ik wat opstartte duurde het telkens 5 min. na een week kreeg ik alleen maar zwart beeld en heb ik via veilege modus iets kunnen vinden van het YaHa virus ik kreeg teksten te zien van FuCk ThE G-FoRcE AnD JoIn ThE InDiAn-HaCkErS GrOuP en er stond YaHa boven. Ik had een paar files gevonden en gewist qeuk.dll , etkc.dll enz. maar telkens als ik die ging wissen kwam er weer een nieuw bestand bij dat virus verandert telkens zijn naam zwaar irritant en ik kom er maar niet vanaf wat moet ik doen???

Help

als je het weet laat het me ff weten stuur een mail naar rj_de_mos@hotmail.com


reactie door T Niessen op 7 juli 2002 om 13:26.

Hey mensen ik heb een vraagje ik heb hoogswaarschijnlijk het Yaha virus weet alleen niet welke maar ik kan nu geeneen applicatie starten en ik moet gelijk na het opstarten gelijk gebruik maken van ctrl+alt+del om een paar dingen te stoppen want krijg gelijk de melding van dit programma reageert niet blablabla echt vervelend en internet doet t half dus aub help!!!! is het eventueel mogelijk om via dos dat virus programmatje drop lost te late ? want ik ben bang dat hij in windows weer vast gaat lopen dan

Vriendelijke groeten Brian

reactie door Mark Boessenkool op 8 juli 2002 om 09:43.

Bij het bedrijf waar ik werk worden de mailtjes die wij krijgen gescand voordat wij ze binnenhalen. Detecteerd deze een virus dan krijgen wij wel de tekst van de mail binnen + een bijlage waarin staat vermeld wat voor virus in de mail zat.

Door de tekst die in de mailtjes staan ben ik bang dat het Yaha.g virus gevaarlijker is dan door virusalert gedacht wordt, ik heb namelijk mailtjes gezien waarin stukjes tekst van documenten of andere mailtje van de geinfecteerde pc meegestuurd worden. Als deze dingen zeer prive gerelateerd zijn dan kan dit zeer gevaarlijk zijn als die naar jan en alleman verstuurd wordt.

Met vriendelijke groet
Mark

reactie door de Zwaan J op 11 juli 2002 om 19:15.

Ook ik wordt geteisterd door een crimineel, in dit geval ene vincent.labeeuw@skynet.be uit Belgie, die mij constant aanvalt met virussen en wormen waaronder yaha's.
Ik stuurde hem een berichtje terug met het verzoek e.e.a na te kijken. Wellicht wist hij het niet eens. Als antwoord kreeg ik het verzoek om het attechement te openen. Gelukkig houdt mijn Norman scanner alles nog tegen. Ik heb extra Vcatch achter mijn scanner en heb ook nog bitdefender op mijn ICQ en MSN gezet.
Het beste wat je mijn inziens kan doen met een pop email adres is om mailwasher van www.mailwasher.net af te halen, gratis, en die te installeren.
Met dit programma kun je je email al gaan bekijken op de server van je provider en daar beslissen wat je wilt doen. Is het een spam bericht, een virus, een mogelijke virus of een normaal bericht? Je kunt hem eventueel al deletten of zelfs laten bouncen!
Succes, voor vragen, j.dezwaan@kabelfoon.nl

reactie door Danny Maas op 15 juli 2002 om 10:33.

Ik filter hier zo'n 40-100 spammailtjes per dag.
zo'n 60% daarvan is besmet met een virus.
99% daarvan bevat een Klez-variant.
Het eerste Yaha-virus moet nog binnenkomen.
Het zal dus wel heeeeeel erg meevallen, want meestal komt er een virusmailtje binnen op dezelfde dag als de aankondiging van het virus.


reactie door E.Borgman op 23 juli 2002 om 08:22.

Yaha virus
een leuke worm als je geupdate virus scanner heb.
ik gebruik zelf Norton Anti virus elke keer als ik online kom update hij hem dus geen last van virussen
heb hem 1 keer in mijn systeem gehad maar nooit weer
Met vriendelijke groet.
Erwin

reactie door Bohm W.A. op 30 december 2002 om 22:47.

Ik heb in 1 dag meer dan 70 besmette emailtjes gehad. Welke variant boeit me niet zo, maar volgens Cleanport@virusalert.nl waren de 2 opgezonden mailtjes van het Yaha variant. Plotseling heb ik ook geen email vrienden meer, rara. Ben nog steeds onbesmet, maar delete alle mailtjes met meer dan 30K attachements zonder te lezen. www.bitdefender.com en mailwasher.net heb ik nog niet nodig gehad.

Hey sterkte allemaal, en een prettig virusvrij NIEUWJAAR!!! Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS