VirusAlert.nl logo
  21 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Fout Yaha bij hotmail ligt niet bij McAfee.
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
26 juni 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Woordvoerder Patrick Aalbers van Network Associates Nederland heeft VirusAlert erop attent gemaakt dat de doorlating van het Yaha-virus bij Hotmail niks met de McAfee Security oplossingen van Network Associates van doen heeft.

Zakelijke klanten alsmede thuisgebruikers die McAfee software hebben en hun updates hebben gedaan, zijn beveiligd tegen het Yaha-virus.
Sinds 19 juni kunnen klanten hun updates binnenhalen.
Hotmail maakt echter gebruik van de diensten van McAfee.com en daarover kan Aalbers geen uitspraken doen, aangezien daarvoor niet de verantwoordelijkheid ligt bij Network Associates.

De McAfee producten kunnen sinds 19 juni worden voorzien van de laatse updates die het Yaha.E virus detecteren.

VirusAlert informeerde op 18 juni over het Yaha.E virus.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
McAfee AsAP: de beste zakelijke oplossing van McAfee. Updates worden door McAfee op uw systeem geinstalleerd!
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door B.S.M. Tiebie op 26 juni 2002 om 18:15.

Ik word scheitziek van dat yaha virus!! Waar kan ik vinden hoe ik hem moet verwijderen?
groeten Bastienne

reactie door Jorrit op 26 juni 2002 om 18:34.

Nu snap ik ook waarom virussen zo makkelijk worden doorgestuurt. Bimbo`s, met alle respect, als bovenstaande persoon snappen het gewoon niet!

Beste Bastienne: Kijk om je heen! Hier vind je het toch allemaal!!!!!

reactie door mbond_008 op 26 juni 2002 om 21:03.

Nou het is in iedergeval niet slim van McAfee en je bent dan in iedergeval goed de lul zonden een virus scanner.
Maar ik heb gelukkig het virus opgeslagen op een floppie voor later.

reactie door Van den Hazel C op 27 juni 2002 om 13:26.

Je lult dikke nerd door jou is mijn internet heeeeeeeellllll langzaam en dat is niey leuk kunnen jullie daar nixxx tegen doen??? en waar kan je die McAfee downlaoden want ik wil virus scanner op mijn computer????
laat FF wat horen op deze Site!!
Groetjes Chris

reactie door Van den Hazel C op 27 juni 2002 om 13:28.

He bastienne
ik heb een programma dat je hem onscadelijk kan maken!!! laat maar FF horen als je hem wilt!!
mijn E-mail is: Psychokiller2010@hotmail.com
Groetjes Chris

reactie door rinus op 27 juni 2002 om 13:55.

hmn vin stom....norton nooit problemen mee..McAfee sux!!

voor alle gebruikers van internet..gebruik norton anti virus 2002 te downloaden op kazaa,grokster,morpheus etc etc

1x klikken en je heb je update binnen simpeler kan het niet..

btw voor alle hotmail gebruikers...je hoeft niets te vrezen voor dit virus...je kunt gerust die mail open nzonder dat er wat gebeurt alleen moet je danniet die exe file gaan binnen halen...
dus ik zie nog steeds het probleem niet :-0D grtz rinus,ekko!

reactie door Frank op 27 juni 2002 om 14:30.

dames dames...het is toch niet zo moeilijk dit virus te verwijderen...
hij staat niet in de LOCAL_MACHINE zoals aangegeven wordt, maar in LOCAL_ROOT. daar staat een pad in waar de file staat (c:\recycled\...).
Ik heb zelf ook last van dit virus, want mijn computer blijft maar van die kl*te mails ontvangen, en kryg ook van mezelf mails binnen (omdat ik vorige week besmet was!) Norton houd'm BTW wel ff tegen...
-Frank-

reactie door Bart op 27 juni 2002 om 20:29.

Iedereen krijgt deze mail binnen, of je dit nou wilt of niet. Als je m krijgt, open het attachment NIET. Dat is de enige manier om er geen last van te krijgen. Het is idd erg vervelend als je elke keer een mailtje krijgt met die rommel, maar je kan het toch niet tegenhouden.
Wees dus wijs, en open dit attachment niet.

Groetjes & suc6.

reactie door R.M. van Steenbergen op 28 juni 2002 om 23:30.

Er is niks mis met McAfee (ook niet met Norton), het enige wat er gedaan moet worden is updaten! (alleen aan een virusscanner heb je niks), maar dit spreekt voor zich. Veel eindgebruikers vergeten dit of hebben hun virusscanner niet goed ingesteld. Owja, bedrijven/pariculieren vinden het vaak onzin om een goede antie virus oplosing aan te schaffen. Het is echt onzin als zijnde ISP, je mail server uit te zetten... dan heb je het echt dus niet begrepen. Er zijn ook AV oplossingen voor mailservers, JO! Je meent het. Maar hier komt de moraal van dit "lange" verhaal. GELD.

reactie door annie op 28 juni 2002 om 23:35.

pfffffffffff ik heb ook het virus constant in men mailbox van pandora, mijn virusscanner houdt het wel tegen maar hoe kan ik dit stoppen?? Ik denk dat het langs yahoo bij mij is terechtgekomen en het is W32.Yaha.F@mm
pfffffff hoe kan ik dit toch stoppen.
De reden dat ik die mail heb geopend echter niet de bijlage bij yahoo is dat ik daar zoveel reklame ontvang en ik block dan die adressen en dat kan ik enkel als ik de mail open bij yahoo.
groetjes annie

reactie door Jay op 29 juni 2002 om 11:48.

ben onlangs ook het yaha virus in me (hot)mail aan het ontvangen. maar toen wist ik natuurlijk nog niet dat het een virus was dus had ik het geopend inclusief de attachment, gelukkig merkte m'n norton antivirus het meteen op, maar vond het wel belachelijk dat mc affee dat niet kon, terwijl er altijd gezegd word bij hotmail dat alle attachments gescand worden enzo. sinds ik m'n eerste virus heb ontvangen blijf ik ze elke dag massaal ontvangen en dan praten we over honderden, wat ik ook doe verwijderen, blokkeren, ik blijf ze gewoon ontvangen !!!!!! f#(&!n irritant !!!!!!!!

reactie door p meurs op 29 juni 2002 om 18:08.

kreeg een mail via outlook met bijlage. mail opent automatisch Bijlage niet.
Maar zelfs toen de mail openende flitste de screensaver van friends al over mijn scherm. Doordat ik er snel bij was bleef de schade beperkt en had ik hem eruit voordat hij in het register zat.

Krijg nu af en toe nog mail met tilel yui. Zou dit ook van Yahaa zijn of is dit weer een ander virus. er zit ook een bijlage genaamd yui bij.

reactie door MCA op 29 juni 2002 om 21:44.

Beste p Meurs,
Als dit virus in je outlook direct werd geactiveerd na openen, dan is het toch echt je eigen schuld....sorry......je had de beveiligings updates van microsoft maar moeten installeren, dan was je dit niet gebeurt. Het virus maakt gebruik van een lek in de microsoft-software. Dus installeer je updates.
Wat betreft dit artikel: het is natuurlijk heel erg makkelijk hotmail de schuld te geven, maar ik ben van mening dat de mensen zelf ook maar hun verantwoordelijkheid moeten nemen.....dus een goed antivirusprogramma en de updates van zowel het AVprogramma als windows bijhouden.

reactie door Tristan Mol op 1 juli 2002 om 11:07.

Nou ik kan je vertellen dat norton ook niet alles is! die irriterende nerd met zijn Yaha heb gewoon mijn norton gesaboteerd hee leuk een screensaver dacht mijn broertje toen hij vorige week zaterdag de eerste mail binnenkreeg een opende. na het opnieuw opstarten van de computer deed norton het niet een bij elke applicatie die je opstartte kwam er zo'n "ongeldige bewerking moet gesloten worden" warning ik snel norton opstarten en geeft norton precies het zelfde warning (alle andere rogramma's deden het gewoon maar er kwam steeds die warning) dus kreeg ik een virus vermoeden een we zitten bij zeelandnet dus wij gelijk geblokkeerd (gelukkig) dus nu hebben we die RAV (reliable antivirus... jaja) virusscanner (mooi ding hoor) een het virus GEDELETE ik met me stomme kop op delete gedrukt ipv Clean nu doet geen een programma het meer behalve messenger en explorer (bij alle andere programma's krijg ik zon warning van: "kan uuut niet vinden dit programma is vereist om bestanden met de extensie Toepassing te starten locatie van uuut:"
dan moet je dus invullen waar uuut te vinde is maar ik heb dat net weggegooid!!
ik heb op al mijn andere systemen gezocht naar uuut maar is er niet.
ik heb zo'n vermoeden dat dit een file van het virus is dat zichzelf "nodig" heeft gemaakt.
heeft iemand anders deze file op zin computer staan: stuur hem asje asje asje blieft ff door naar: tristanmol@hotmail.com
bij voorbaat dank
Tristan mol aka Gandalf_the_Grey

reactie door M. van Dijk op 1 juli 2002 om 11:24.

Wie weet van welk virus de mail MUTS is?
Groetjes, Daphne

reactie door Gsuss op 1 juli 2002 om 11:59.

Hummmmmzzz....MCA,

Ik heb Norton Antivirus 2002!! en die werkt uitstekent... hij heeft alle virussen gepakt die los zijngegaan soms!! ik heb wel 5x ut klez virus gehad! maar Norton pakte um ook!! en zelfs ut Yaha virus!! pakt hij ook!!, ik weet iet welke Norton jij dan hebt!, maar er is niks mis met Norton Antivirus 2002! hijis gewoon de beste... hij is 100% goed! en hij is ook lekker makkelijk en McAfee is zo ingewikkeld enzo... en ik snap helemaal niks van McAfee... ik ben blij dat ikd ie Norton hebt!! oja! en ut is heel makkelijk een virus te herkennen hoor inje mailofzo!!...

reactie door MCA op 1 juli 2002 om 13:40.

Ik snap het ff niet D'Artagnan.......Ik heb niets gezegd over NAV2002. Ik heb namelijk zelf ook NAV2002 en ben er uiterst tevreden mee. Mensen die NAV2002 niet hebben maar bv.NAV2000 die kunnen het virus al binnenhalen, door alleen de mail te openen, wanneer ze daarnaast ook hun windows beveiligings updates niet geĆÆnstallerd hebben. Dussssss.....ik denk, dat je mijn melding niet helemaal begrepen hebt.

reactie door MCA op 1 juli 2002 om 13:50.

VOOR D'ARTAGNAN;
Oooohhhhh...ik zie het al je berichtje was natuurlijk bedoeld voor Tristan Mol
dus volgende keer eerst ff goed lezen......
De groetjes MCA

reactie door Gsuss op 1 juli 2002 om 23:10.

euhhh... nou jah voor beide.. maar die Tristan Mol, heeft ongelijk! Norton verwijdert altijd alles van het virus!! ik vind Norton heel duidelijk enzo.. McAfee heb ik zelf ook eens gehad.. nou ik snapte er helemaal niks van! ik vind McAfee maar niks! ik hou ut lekker op mijn Norton! i just love it! :-D, en jah... j emoet de Windows updates bij houden! is ook erg belangrijk!!, ik gebruik zelf Norton Internet Security 2002! die is echt GOED!!!

reactie door R.S. de Mos op 3 juli 2002 om 10:37.

Ik heb een YaHa virus maar ik heb geen flauw idee welke versie a-b-c-d-e-f-g ik zou het niet weten. Eerst werd me computer erg traag en als ik wat opstartte duurde het telkens 5 min. na een week kreeg ik alleen maar zwart beeld en heb ik via veilege modus iets kunnen vinden van het YaHa virus ik kreeg teksten te zien van FuCk ThE G-FoRcE AnD JoIn ThE InDiAn-HaCkErS GrOuP en er stond YaHa boven. Ik had een paar files gevonden en gewist qeuk.dll , etkc.dll enz. maar telkens als ik die ging wissen kwam er weer een nieuw bestand bij dat virus verandert telkens zijn naam zwaar irritant en ik kom er maar niet vanaf wat moet ik doen???

Help

als je het weet laat het me ff weten stuur een mail naar rj_de_mos@hotmail.com

reactie door Jay op 4 juli 2002 om 00:23.

voor TRISTAN MOL en R.S. de Mos. en overige die het virus opgelopen kunnen hebben, hier is een tool om het virus te verwijderen:

http://www.bitdefender.com/html/free_tools.php

met vriendelijke groet,

Jayreactie door emiel op 4 juli 2002 om 13:44.

he hallo,ik heb me computer voledige gescand met norton antivirus en ook met die bit defender tool maar ze zeggen allebij dat ze hem niet kunnen vinden maar ik krijg wel mail van me zelf en ook krijg ik mail van bedrijfen die zeggen dat ik hun het virus heb toegestuurd maar me computer is helmaal niet besmet!!! of toch wel wie kan me helpen???

reactie door Gsuss op 4 juli 2002 om 17:08.

Nou, als je pc NIET besmet is, dan zie ik ut probleem niet... en die mails moetje gewoonNIET openen! en als je Norton 2002 hebt, die scant je mailal sut goed is... en die paktdie virus dan wel als ie scant bijinkomende e-mails!!

reactie door MCA op 5 juli 2002 om 14:45.

Voor emiel:
Als jij pc ook online hebt gescand...en als daar niet gevonden wordt, dan kun je zeggen, dat virusvrij bent. Het Yaha virus is ook in staat emails te versturen, met jou als afzender! Dit terwijl je misschien helemaal niet geĆ­nfecteerd bent. Ook is het virus in staat jou undeliverable mails te sturen.
Dus doe alsnog de online scans bij:
http://security1.norton.com/ssc/vc_about.asp?langid=us&venid=sym&plfid=20&pkj=ISORCVGZBZTVOGXFSTZ
en bij:
http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp
Heel veel informatie is ook te vinden op het forum/discussie antivirus op www.startpagina.nl
Succes !!!!

reactie door John den Haan op 7 juli 2002 om 00:14.

Twee redenen dat Yaha, Klez en dergelijke zo makkelijk de wereld rond vliegen:

- Mensen negeren massaal updates met de gedachte "dat gebeurt mij toch niet".

- Mensen leren nooit van hun fouten! Hoe vaak moet het nog gezegd worden niets te openen dat aan een mail hangt?

Ik dacht dat de wereld na W97M.Melissa@mm wel een lesje had geleerd... WRONG!! VBS.LoveLetter@mm flikte het weer mensen massaal attachments te laten openen. Nou, nu wisten we het wel!! Anna Kournikova volgde snel... En toen kwam Klez, snel gevolgd door Yaha (virussen die gebruik maken van de allang gepatchte iframe-exploit)...

De fout ligt bij de GEBRUIKER (lees "idioot"), NIET bij welk bedrijf dan ook!!

reactie door John den Haan op 7 juli 2002 om 00:15.

Correctie: Klez en Yaha zijn geen virussen, maar wormpjes, sorry :-)

reactie door j. foxie op 7 juli 2002 om 08:50.

nah ik word er ook een beetje moe van hoor
elke dag weer meeltjes krijgen met het yahaa en kleze virus.
volgens mijn nav2002 worden ze allemaal onderschept en verwijderd.
bovendien kom ik ook door de online scans heen van mcafee en panda en housecall. dus besmet zal ik nie zijn.
maar toch...
tis ziek als je weet, poing you;ve got meel :: hmmm zeker (90%) virusje . onderschept of nie.
ow jah mensen die de norton firewall hebben gedownload via kazaa, kijk ff naar verborgen vbs scriptjes (ik haalde er 2 x txt.vbs. ertussenuit in de zipfile
overigens wel voor ik norton en pestpatrol erop los liet, dus ik weet niet of die ze hadden onderschept denk het wel,
paranoia is tegenwoordig op het internet een goede zaak

grtz

reactie door de Zwaan J op 10 juli 2002 om 00:13.

heren heren, dames dames,
Om een virus te verwijderen hoef je alleen maar hierboven te kijken, ze staan er vermeld. Ook op diverse downloadsites als cnet/download.com kun je tools vinden om virussen te verwijderen. Of klik bij Google bijvoorbeeld free anti virus tools in en voila.....
Uiteraard valt en staat het binnenhalen, onbewust, met hoe je omgaat met een virusscanner. Je kunt ze kopen van de bekende merken, ik gebruik naar alle tevredenheid trouwens Norman, maar je kunt ook de demoos van de bekende merken gebruiken, na elkaar dan he, of een antivirus van een free merk installeren, ik denk dan aan bijvoorbeeld Antivir en AV. Je kunt ook eens kijken bij Bitdefender en of Vcatch. Gebruik Google om deze merken te vinden.
Wie er niet helemaal uitkomt, stuur me gerust een mail met vragen op j.dezwaan@euronet.nl

reactie door de Zwaan J op 10 juli 2002 om 00:15.

Wat ik vergat en wat essensieel is; UPDATEN die virusscanner.
En oja, als extra zekerheid kun je eventueel online scannen met Housecall!
Minstens 1 keer per week updaten en wellicht 2x per week scannen of misschien wel dagelijks, bij adsl of kabel als je naar bed gaat bijvoorbeeld.


reactie door de Zwaan J op 10 juli 2002 om 00:27.

nog even, wellicht overbodige, tip; ga naar www.google.nl en tik in; free anti virus software. Je wordt dan overspoeld met diverse merken antivrius scanners en tools, bijvoorbeeld Vexira, Housecall, Antivir, AV, Surfinguard, VCatch!!!!!

reactie door de Zwaan J op 10 juli 2002 om 00:39.

en weer vergeet ik wat; je kunt ook mailwasher installeren; dit is een email notification systeem waarmee je je email al kunt bekijken op de server van je provider (allen pop, geen web). Daar wordt al aangegeven wat het zou kunnen zijn, een normaal, viurs, mogelijke virus en of spam email.
Je kunt hem daar al bekijken! Je kunt hem daar al deletten en zelfs laten bouncen waardoor de afzender een bericht krijgt dat zijn email niet op het juiste adres is binnengekomen en zelfs dat email adres niet bestaat, zogenaamd! Deze moet je gewoon installeren naast een virusscanner en bijvoorbeeld Vcatch (werken naast elkaar) Dus een driemanschap bestaande uit Vcatch, Norton/McAfee/Norman/Antivir/AV of whatever welke scanner en Mailwasher. Mailwasher haal je weg bij www.mailwasher.net.

reactie door muiz op 10 juli 2002 om 19:01.

hahahahahahahahahahahahaha SUKKELS haHAHahHAHahH

reactie door Gsuss op 11 juli 2002 om 14:23.

Suckerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

U suck!!!

reactie door m.j.van egmond op 13 juli 2002 om 16:35.

wat doet deze virus als je het exe bestand per ongeluk opent.

reactie door P.P.H. Driessen op 23 juli 2002 om 23:42.

Wat een stelletje Zeikerds hier allemaal. Die Norton en mcafee allemaal
downloaden via Kazaa. Kazaa is de grootste virusleverancier van nu. Ps. Alle virussen/wormen zoals yahaa klez melissa etc. etc. proberen zo snel mogelijk je virusscanner uit te schakelen, omdat mcafee en norton gewoon het meest gebruikt worden zijn die als eerste de pineut. De beste virusscanner is ik ooit heb geinstalleerd is AVG virrusscan van www.grisoft.com. Het beste is nog dat je hem ook nog gratis kan gebruiken. Met deze virrusscanner heb ik al 6 collega's van de ondergang gered.

reactie door d.offerman op 1 augustus 2002 om 15:35.

Nou ik heb norton en norman en ik blijf ook mailtjes binnen krijgen maar die kan je snel verwijderen voor de virussen toeslaan maar vandaag kreeg ik van mijn nortoneen bericht dat er een virus in mijn com zit die heet vienna.774 maar die is nog nergens bekent wie kan mij daar iets meer over vertellen

reactie door Bob op 27 september 2002 om 11:30.

Nog nooit van dat virus gehoord. Het virus is wel bekend, anders geeft norton het niet aan. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS