VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Symantec (Norton) beste in internetbeveiliging volgens IDC.
Rubriek:
Software
Datum:
4 juli 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

(persbericht)
Leiden, 4 juli 2002 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) maakte vandaag bekend dat een rapport van industrie-analist IDC Symantec op de eerste plaats zet in de rangschikking van leveranciers van Internetbeveiligingsoplossingen in West-Europa. Het IDC-rapport noemt Symantec, met een marktaandeel van 10 procent "onbetwist de nieuwe Europese kampioen van beveiligingssoftware".

Symantec is ondermeer fabrikant van de Norton-software, en daarnaast business partner van VirusAlert.

Het rapport, getiteld "Western European Security Software Forecast and Analysis 2001 - 2006" (IDC #IS02J), analyseert de vijf belangrijkste markten op het gebied van Internetbeveiliging: Firewall/VPN, Secure Content Management, Intrusion Detection/Vulnerability Assessment, 3A Security Software en Encryptie Software. Op basis hiervan maakte IDC een rangschikking van ondernemingen die actief zijn in de verschillende sectoren.

Thomas Raschke, Program Manager bij het Europese Internet Security Center van IDC en auteur van het rapport, verklaart: "Symantec komt uit het onderzoek naar voren als dé specialist in Internetbeveiliging die oplossingen biedt waarmee alle aspecten van de risico-omgeving gedekt worden. De huidige gevaren in cyberspace zijn hybride en kwaadaardig van aard en vormen voor organisaties vanuit verschillende hoeken een bedreiging. Ondernemingen dienen daarom Internetbeveiliging op een holistische manier te benaderen en Internetbeveiligingsspecialisten dienen complexe en gecombineerde bedreigingen met flexibele en interoperationele oplossingen te lijf te gaan."

Volgens het rapport laat Symantec's omzet in West-Europa tijdens kalenderjaar 2001, in vergelijking met het jaar ervoor, een stijging zien van 22 procent. IDC meldt ook dat de markt zelf in West-Europa met 27,3 % is gegroeid, tot een bedrag van 1,6 miljard dollar en voorziet een verdere expansie van zo’n 17 % CAGR, zodat tegen 2006 een globale omzet van 4,5 miljard dollar kan verwacht worden.

"De markt zal blijven groeien naarmate ondernemingen meer toegang bieden tot meer gegevens aan werknemers, partners en klanten. Daardoor zal de vraag blijven stijgen naar beveiligingsoplossingen die centraal beheerd kunnen worden en die rekening houden met zowel technische als economische aspecten," aldus het rapport.

Giuseppe Verrini, Symantec's Vice-President, Sales, Marketing & Services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, in een reactie op het IDC-rapport: "Hieruit blijkt duidelijk dat Symantec effectieve en beheersbare oplossingen biedt voor ondernemingen van elke omvang, niet alleen in Europa maar overal ter wereld. Symantec is actief in drie van de vijf door IDC onderzochte sectoren en in twee van deze sectoren zijn we marktleider (Intrusion Detection & Vulnerability Assessment en Secure Content Management)."

Inzake Secure Content Management, het op één na grootste segment van de markt voor beveiligingssoftware, heeft Symantec als marktleider een marktaandeel én een groei van 21 %, aldus het rapport. Op het gebied van Intrusion Detection en Vulnerabilty Assessment, afgelopen jaar het snelst groeiende segment, is Symantec marktleider met een aandeel van 19 % en een groei van 41 %.

“Western European Security Software Forecast and Analysis, 2001 - 2006" (IDC #IS02J) is één van IDC's belangrijkste onderzoeksrapporten op het gebied van Internetbeveiliging. Het biedt een duidelijk beeld van de markt en vormt op dit ogenblik de meest uitgebreide bron van informatie over Internetbeveiliging in Europa.

Geinteresseerden kunnen het rapport bestellen bij IDC.com

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Klik hier voor een overzicht van Symantec-prodcuten.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door lubbers p op 4 juli 2002 om 20:19.

Deze berichtgeving klopt naar mijn smaak en ervaring.
Ik ben zeer tevreden over het gebruik van Synantec Internet beveiliging.

P.lubbers

reactie door rinus op 14 juli 2002 om 15:18.

ik ben ook erg tevreden met Symantec vooral De anti virus de firewall nooit erg goed getest!..

maar ben tevreden,

grtz rin

reactie door rinus op 15 juli 2002 om 17:05.

jaja en ook deze keer heeft norton binnen een record tijd een update TEGEN W32.Frethem.J@mm up-date ook uw norton anti virus 2002!

vind mcafee maar dikke eigendunk!

reactie door R.elzer op 27 maart 2003 om 14:01.

ik ben er tevreden over norten 2003 antivirus
ben alleen minder te vreden met hun firewall .
kan namelijk www.startpagina.nl niet opennen .
ik heb al op hun site gekeken maar die komt niet overeen met de firewaal die ik heb ik heb norton firewall 2003


reactie door van Gils A op 25 januari 2004 om 22:31.

ik denk ook dat de virusscanner goed is maar heb gescand op virussen en krijg dan alleen mogelijk besmette bestanden te zien die niet te verwijderen zijn, wordt wel verteld dat het een advertentie software bedreiging is, weet hier toevallig iemand raad mee wat te doen? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS