VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Adviseur Bush breekt lans voor hackers.
Rubriek:
Software
Datum:
1 augustus 2002
Bron:
(c) 2002, Automatiseringsgids
Bericht:

Richard Clarke, adviseur van president Bush waar het gaat om computers en veiligheid, moedigt hackers aan om door te gaan met het kraken van softwarebeveiligingen. Clarke gooit hiermee een forse knuppel in het hoenderhok. Hij is van mening dat hackers een morele plicht hebben om de beveiligingen op hun merites te testen.

"Alleen zou de overheid ze moeten beschermen tegen de boosheid en de wraakgevoelens van de softwaremakers. Dit alles natuurlijk wel op voorwaarde dat de hackers direct melding maken van gevonden gaten en lekken", zo zei Clarke tijdens een bijeenkomst in Las Vegas. Hackers die zich niet aan deze regels houden, mogen terecht worden beschouwd als misdadigers.

Clarke heeft ook geen goed woord over voor hackers die hun vondsten meteen aan de grote klok hangen. "Ze moeten zo beleefd zijn om eerst de makers van de software de gelegenheid te geven een patch voor het gat te ontwikkelen. Pas dan mag er ruchtbaarheid aan de zaak worden gegeven", zo meent de adviseur.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Volledige artikel op Automatiseringsgids.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door rinus op 12 augustus 2002 om 19:24.

mooi dan,
ik ga emigreren naar Amerika en ga aan de slag........
:-p moetten ze hier ook doen trouwens!.....

reactie door kaho op 14 augustus 2002 om 10:46.

erug mooi ja, ik wil bij deze ook alle zgn. amateurhackers die het leuk vinden om op onbelangrijke en nietszeggende pc's in te breken bedanken voor het nimda E virus. vooral die ene amateur die zich DARK BYTE noemt. bedankt!

reactie door Frank op 14 augustus 2002 om 15:59.

mmm zo heb je hackers en crackers...
de crackers zijn mensen waar Tang K. het over heeft...de amateurhackers die niet weten wat ze doen of op willen scheppen voor vriendjes op school!! Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS