VirusAlert.nl logo
  16 december 2017 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Spam neemt groot deel van emailverkeer voor haar rekening.
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
5 september 2002
Bron:
(c) 2002, Nu.nl
Bericht:

De hoeveelheid ongewenste mail begint serieuze vormen aan te nemen. Inmiddels bestaat 36 procent van het totale emailverkeer uit junkmail. De verwachting is dat tegen het einde van dit jaar een op de twee e-mails tot spam kan worden gerekend, zo melden Brightmail en Postini, twee Amerikaanse bedrijven die zich toeleggen op het bestrijden van spam.Brightmail becijferde dat de hoeveelheid unieke junkmail binnen een jaar met bijna 73 procent is gestegen tot ruim 4.9 miljoen mailtjes in juni van dit jaar. In juni 2001 besloeg dat aantal nog ruim 879.000. Postini heeft de hoeveelheid junkmail van april tot mei met 30 procent zien toenemen.

De inhoud van ongewenste post bestaat voor bijna een kwart uit productreclame (24 %). 19 procent van de junkmail gaat over financiële zaken (o.a. leningen), 8 % over erotiek en 6 % over gezondheidsonderwerpen.

Xs4all - met ruim 160.000 abonnees een van de grootste Nederlandse providers - zegt de afgelopen maanden een toename te hebben geconstateerd van 50 procent. Het Amsterdamse bedrijf stelt sinds eind mei zijn abonnees in staat om ongewenste mail tegen te houden. Hoeveel spam de filters tegenhouden, is niet bekend. Xs4all maakt gebruik van zwarte lijsten, die alle e-mail van verdachte internetdomeinen blokkeert.

Bij de gratis e-mailservice van Microsoft loopt het de spuigaten uit. Op een doorsnee dag ontvangen de 110 miljoen gebruikers van Hotmail meer dan een miljard ongevraagde reclameboodschappen. Ze maken 80 procent uit van alle post, terwijl Hotmail zelf al een groot deel van de junkmail tegenhoudt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Artikel op Nu.nl inclusief externe links.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2017 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS