VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Active scripting lek in Internet Explorer.
Rubriek:
Software
Datum:
16 oktober 2002
Bron:
(c) 2002, VirusAlert
Bericht:

Greymagic software bericht een ernstig lek te hebben gevonden in Microsoft Internet Explorer 5.5 en 6.0. Doordat Microsoft over het hoofd ziet dat je "document" ook met een hoofdletter kunt schrijven in plaats van alleen met een kleine letter, vinden beveiligingscontroles in Iframes niet plaats en is het voor een aanvaller mogelijk willekeurige documenten te stelen van de PC van het slachtoffer.

Greymagic raadt Windows XP gebruikers aan zo snel mogelijk te upgraden naar Service Pack 1, omdat het lek hier in gefixed schijnt te zijn. Gebruikers van IE 5.5 of 6.0 op andere systemen wordt aangeraden active scripting uit te schakelen tot Microsoft een oplossing aanbiedt voor het lek.
Active-scripting is gebruikersoptie van Internet Explorer, waarvan ook Outlook Express onderdeel is. In dit geval kan via het script, wat ook aanwezig kan zijn op websites, code doorgestuurt worden waardoor bijv. documenten op het systeem gelezen kunnen worden.


Met dank aan Security.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Greymagic: uitleg over lek.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Wittkamp J op 16 oktober 2002 om 13:14.

Ganz geil!
Maar wat leuk joh dat sp1 voor XP ook een active scripting lek opgelost lijkt te hebben, terwijl sp1 voor XP maar 200kb groot is en het enige wat het doet is kijken of je een illegale versie van XP heb.(dus illegale gebruikers van XP niet upgraden met sp1 voor xp! ;-)
Way to go Microsoft!!!! You almost fooled me with this one!

Greetz ikkuh!!!!

reactie door Wittkamp J op 16 oktober 2002 om 13:30.

Kijk ik maak ook weleens een foutjuh der staat bij de grootte van het bestand een 0 te weinig het juiste aantal is dus 2000kb.

Greetz ikkuh!!!!!

#######
Play it nice and you'll see
People get nice to!
This is the best advice to Microsoft!
#######

reactie door Tuikiebaby op 17 oktober 2002 om 16:18.

De INSTALLER voor de Service Pack is 2 meg. De Service Pack zelf is 15 tot 130 meg groot (hangt er een beetje vanaf wat je geïnstalleerd hebt...).

reactie door muiz op 21 oktober 2002 om 03:18.

hahahahahahahahaha wittekamp hahahahahahahahahaha

check deze eens www.hans-anders.nl hahahahahaha Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS